ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Claudio Abbado in concert

Claudio Abbado in concert

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Mozart: Kyrie en re menor K. 341; “Betracht diez Herz” de Grabmusik K. 42; “Laudate Dominum” de Vesperae solennes de confessores K. 339.
Schubert: Missa en Mi bemoll major D. 950
Brahms: Concerto per a piano i orquestra núm. 2 en Si bemoll major op. 83.
Rossini: obertures de Il barbiere di Siviglia y La Cenerentola. 

Karita Mattila, Marjana Lipovsek, Jerry Hadley, Jorge Pita, Robert Holl, Josef Böck. Konzertvereinigung Wiener Staatsopernchor. Maurizio Pollini. Wiener Philharmoniker. Orchestra del Teatro alla Scala.
Director: Claudio Abbado
Director de vídeo: Franz Kabelka (Mozart & Schubert), Hugo Käch (Brahms), Jean-Pierre Ponnelle (Rossini).

Imatge: 4:3 So: DD 2.0 i DTS 5.1
Subtítols en castellà: Sí.
DG 00440 073 4442 DVD
 

Deutsche Grammophon

Recomanat per Catclassics

Aquest doble DVD presenta una selecció de concerts dels anys setenta i vuitanta quan Abbado va esdevenir la gran figura que coneixem. És clar que el director de les imatges és prou diferent a l’actual, tant en el físic com en la direcció: de les delinejades indicacions i l‘atenció absoluta als detalls ha evolucionat cap a una profundidad no menys expressiva ni minuciosa però sí és més auster, en part per l’economia de gestos amb els quals aconsegueix un cim de la seva tendència deconstructivista del so que ha creat escola amb Chailly i Rattle.

L’oferta no és nova i convoca a l’espectador a dues hores i mitja de versions referencials: des de les obertures de Rossini que mantenen l’ excel•lència dels enregistraments coneguts en compacte i DVD, fins a l’antològica lectura del Concert per a piano i orquesta núm. 2 de Brahms amb Maurizio Pollini com a solista.

En el primer dels DVD, les diverses partitures de Mozart i la Missa en mi bemol major D. 950 de Schubert aconsegueixen iguals nivells de pulcritud i equilibri. Hi contribueixen l’exquisida Karitta Mattila i l’eficàcia dels restants solistes i cor, malgrat que respiren una serietat i respecte tan acusats que l’ audició sembla més lenta i exigent del que és. Un enregistrament efectuat el Dia de Tots Sants de 1986 a la sala daurada de la Filharmònica de Viena i que es va comercialitzar en compacte dins l’edició Schubert del segell groc (DG-453680-2). Aspecte que emfasitza la recomanació pels qui no coneguin el document atès que es tracta d’un petit pack obligat pels fidels al director italià, a Brahms o Schubert. Més quan la realització és bona i compta amb detalls de muntatge com els dels 33’55 en el concert brahmsià i l’ encomanable presentació de l’obertura de La Cenerentola (DVD 2). Llàstima que el so sigui un xic llunyà i s’hagi d’anar modificant el volum.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet