ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Missae Breves

Missae Breves

Classificació temàtica: Música sacra


J.S. Bach
Missae Breves
Cantus Cölln
Konrad Junghänel

Harmonia Mundi

No sabem gaire què és el que va moure Bach a escriure aquestes misses breus. Pot ser que el seu esperit inquiet de mena no en tingués prou amb la única incursió en la missa llatina, la majestuosa Missa en Si menor BWV 232, amb text llatí i de gran dimensió amb el Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Osanna, Benec¡dictus, Agnus Dei i Dona nobis. Hi ha qui creu que aquest conjunt d'obres foren objecte d'encàrrec. No ho sabem ben bé del cert.

En qualsevol cas durant molt de temps s'han tingut com a obres de segona fila i més en tant en quan han estat elaborades a partir de la música d'altres obres del compositor, majoritàriament cantates. Bach, home ocupadíssim amb multitud d'obligacions derivades dels seus càrrecs, al llarg de la seva vida artística usa la tècnica de la paròdia, és a dir, aprofitar material propi per a diferents necessitats. Copiar-se, vaja.

Aquest fet però no ha de ser un motiu per no apropar-nos a aquest doble CD que edita Harmonia Mundi. La música de Bach sempre manté un nivell més que notable i els Cantus Cölln amb la seva concepció un pèl minimalista de la música barroca en són uns lectors excel•lents; sobris i equilibrats, precisos i encertats.

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet