ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu acull la cinquena simfonia de Mahler dirigida per Josep Pons

26/4/2024 |

 

El 3 de maig l’Univers Mahler del Liceu continua revisant la integral de les simfonies de Gustav Mahler, tota una fita a la trajectòria del coliseu. Al podi estarà el mestre Josep Pons, director musical del Gran Teatre i reconegut especialista en l’obra del compositor bohemi.

Aquest cop, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu interpretarà una de les peces de Mahler més divulgades, la seva Cinquena Simfonia, que inclou el famós Adagietto per a cordes i arpa.

Amb aquesta obra, de més d’una hora de durada, el compositor torna a la música instrumental pura i prescindeix de veus solistes i de cor, com havia fet a les tres precedents; la Cinquena marca el començament de la destrucció del llenguatge tradicional mahlerià per obrir-se a nous àmbits, convertint l’obra en una peça fonamental del simfonisme.
A la Cinquena s’ha volgut veure una declaració d’amor: Mahler l’escriu durant el festeig i als primers mesos del seu matrimoni amb la seva musa, Alma Schindler.

L’obra, estrenada a Colònia el 1904, és una de les primeres grans simfonies del segle XX i corona Gustav Mahler com un dels representants més destacats del neoromanticisme.

Uns dies més tard, el 10 de maig, el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigit pel seu titular, Pablo Assante, interpretarà al Teatre-Auditori Sant Cugat la Petite Messe Solennelle de Rossini. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet