ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Aribert Reimann, un dels millors compositors del segle XX

16/3/2024 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2397394-aribert-reimann-un-dels-millors-compositors-del-segle-xx.html

Es va fer conegut mundialment a partir de la seva versió d’‘El rei Lear’.

El com­po­si­tor ale­many Ari­bert Rei­mann va morir dime­cres a l’edat de 88 anys, segons va comu­ni­car dijous la seva edi­to­rial de par­ti­tu­res, Schott.

Natu­ral de Berlín, va néixer en el si d’una família de músics i va estu­diar com­po­sició, con­tra­punt i piano. Segui­da­ment, va entrar a tre­ba­llar com a repar­ti­dor a la Deutshe Oper Ber­lin, i no va ser fins a finals dels anys sei­xanta que va començar a fer alguna apa­rició com a pia­nista d’acom­pa­nya­ment. Entre altres, va acom­pa­nyar artis­tes de la talla de Die­trich Siesc­her-Dieskau, un dels millors can­tants de lied del segle XX.

Durant els anys setanta, es va con­ver­tir en mem­bre de l’Acadèmia de les Arts de Berlín i va ocu­par la càtedra de cant con­tem­po­rani a la Uni­ver­si­tat der Künste Ber­lin (1983-1998). La seva repu­tació va fer un salt enda­vant a par­tir de les seves com­po­si­ci­ons. Va escriure diver­ses grans òperes literàries, entre les quals Lear, basada en la tragèdia de Shakes­pe­are, i Das Sch­loss (El cas­tell). També va com­pon­dre música de cam­bra, orques­tral i cançons.

El direc­tor artístic català Joan Mata­bosch i Gri­foll, actu­al­ment direc­tor al Tea­tre Real de Madrid, esce­nari on fa poc es va dur a terme l’òpera Lear, va escriure un comu­ni­cat lamen­tant la pèrdua i el va defi­nir com un gran defen­sor del gènere operístic, asse­gu­rant que, d’ell, n’han sor­tit algu­nes de les millors òperes del segle XX. 

ARNAU BOIX
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet