ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Conferència online sobre els Efectes i beneficis de la música

3/3/2024 |

 

Dins l'àmbit de la pedagogia i les ciències de la música, un dels camps que els darrers anys està despertant un interès entre els professionals d'aquest àmbit a l'Estat Espanyol i a Catalunya rau en els efectes positius de la música en la vida humana. Des d'una vessant que ateny tant a la musicoteràpia com la neurociència, l'investigador i pedagog Marc Serra i Griera (Santa Eugènia de Berga, 1980), oferirà el proper dimarts 5 de març una xerrada sobre “Els efectes i beneficis de la música i l’educació musical” és una sessió online d’una hora de durada. 

Durant l'activitat dirigida a professors, músics, científics, pedagogs i públic en general, s'oferirà un passeig per l’origen de la música, el seu processament auditiu i cerebral i s’analitzarà la seva influència en la conducta en diversos àmbits de la vida com són el social, educatiu i terapèutic.

Durant la xerrada s’exposaran un conjunt de dades publicades en revistes especialitzades en psicologia i neurociència durant les últimes tres dècades que serveixen per reafirmar el valor de l’educació musical i la feina dels seus docents ja que, en general, els beneficis d’aquesta disciplina es coneixen poc i es divulguen potser encara menys. Països com Canadà, Alemanya i els Estats Units tenen molt clar que els seus currículums han d’integrar l’educació musical i donar-li el lloc que es mereix, ja que aquest tipus d’ensenyament comporta millores en altres àrees del currículum i, en termes generals, són els estudiants de música els que presenten més èxits acadèmics, menys conductes agressives i una actitud més oberta per la vida en general.

En els últims anys, iniciatives com la Plataforma per l’Educació Musical (PEM) i el manifest a favor de l’educació musical de l’Acadèmia Catalana de la Música que fou presentat al Parlament són moviments que reclamen i reivindiquen el valor de l’educació musical en el marc educatiu.

Val a dir, que el perfil de Serra i Griera é sun dels més avantatjats del moment a casa nostra, tal i com corrobora el seu recent llibre La música com a experiència humana (Dinsic Publicacions Musicals, SL; 2002) que ha obtingut el beneplàcit de l'àmbit neurocientífic i musical català, així com de la crítica musical que n'ha ponderat tant l'estructuració com l'actualitat dels seus continguts. 

Per a més informació consulteu: https://music.cat/ca/formacio/els-efectes-i-beneficis-de-la-musica-i-l-educacio-musical-5a-
edicio-2


Catclassics.com

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet