ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori i la Banda Municipal presenten la 4a edició del curs de direcció per a banda

29/2/2024 |

 

L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, obren la convocatòria per a la quarta edició del Curs de Direcció per a Banda. Dirigit per José R. Pascual-Vilaplana, director titular de la Banda Municipal de Barcelona, el curs s’impartirà de l’1 al 5 de juliol de 2024, i els interessats poden inscriure-s’hi fins al 6 d’abril.

L'objectiu del curs és contribuir a la formació de directors i directores a través de sessions pràctiques i teòriques. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i reflexionaran sobre aspectes com l’estudi de la gestualitat, l’anàlisi i tècnica d’estudi de partitures, la planificació d’assajos, l’afinació, així com aspectes necessaris tenint en compte la realitat de les bandes de música com ara la programació o tàctiques per mantenir la motivació i estimular l’evolució dels membres de les bandes.

Dues modalitats d’inscripció
Per tal d’aconseguir la major participació possible, el Curs de Direcció de Banda a L’Auditori acceptarà un màxim de 10 alumnes actius, tot admetent alumnes oients, els quals formaran part de les classes teòriques i l’assistència com a espectadors a les classes pràctiques. Les classes es duran a terme matí i tarda.
Els interessats poden escriure a cursdirecciobandes@gmail.com per tal de conèixer més detalls sobre el curs.

La quarta edició del curs respon a la càlida acollida de les anteriors edicions anuals, en les quals el director del curs, José R. Pascual-Vilaplana va traslladar a Barcelona la seva llarga experiència en cursos similars. La figura del professor convidat, el qual imparteix les sessions teòriques durant una jornada, enguany l’ocupa el compositor Christiaan Janssen. El repertori del curs inclou una obra del músic neerlandès, que se suma a autors com Clifton Williams o Azael Tormo, de qui els alumnes treballaran una obra premiada al Concurs de Composició Josep Maria Lleixà.

El darrer dia del curs, divendres 5 de juliol, es dedicarà a la preparació del concert de cloenda, on els alumnes de la modalitat actius dirigiran la Banda Municipal de Barcelona amb les peces que han treballat durant la setmana. El concert es realitzarà a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona i serà d’accés gratuït amb invitació. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet