ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Festival Dvořák amb l'Orquestra Filharmònica Txeca

28/2/2024 |

 

L’orquestra fa parada a BCN Clàssics amb el seu director titular Semion Bitxkov per oferir un programa íntegrament dedicat a Dvořák. Comptaran amb un solista invitat per aquesta gira: el violoncel·lista Pablo Ferrández

BCN Clàssics rep la visita el proper dijous 7 de març al Palau de la Música Catalana de la prestigiosa Orquestra Filharmònica Txeca amb el seu director titular Semion Bitxkov. L’agrupació celebrarà amb aquesta visita el seu compositor més internacional, Antonín Dvořák (que va ser també director d’aquesta orquestra en el seu primer concert el 1896), acompanyada d’un gran solista internacional: el violoncel·lista Pablo Ferrández.

El programa començarà amb el Concert per a violoncel de Dvořák, amb un enorme poder expressiu i uns dificilíssims paisatges tècnics que el caracteritzen. I posarà el punt i final la Simfonia núm. 9, del Nou Món, qualificada per la crítica després de la seva exitosa estrena al Carnegie Hall de Nova York com “l’obra simfònica més gran mai escrita en aquest país”.

Amb un repertori que abasta quatre segles, les esperades interpretacions de Semion Bitkov tenen una sublim combinació de musicalitat innata i rigorosa pedagogia. Ha rebut títols honorífics de la BBC Symphony Orchestra i la Royal Academy of Music i és habitual convidat de totes les més importants orquestres del món. Va ser nomenat Director de l’any 2015 per els International Opera Awards i investit doctor honoris causa per la Royal Academy of Music.

Va començar la seva carrera discogràfica amb la Berliner Philharmoniker, la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, la Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, la Philharmonia Orchestra, London Philharmonic i Orchestre de Paris.

L’Orquestra Filharmònica Txeca, amb 127 anys d’existència, va oferir el seu primer concert – un programa Dvořák dirigit pel propi compositor, al 1896. A més de les seves interpretacions de compositors txecs, a l’Orquestra se la distingeix per una especial relació amb Brahms, Txaikovski i Mahler, qui també va dirigir-la en l’estrena mundial de la seva Setena Simfonia al 1908.

Els acompanyarà Pablo Ferrández, premiat al XV Concurs Internacional Txaikovski i Premi Princesa de Girona al 2018. Ha actuat recentment amb Los Angeles Philharmopnic, l’Orquestra Filharmònica Txeca, la Filarmonica della Scala, Orchestra Nazzionale de l’Accademia Santa Cecilia de Roma, la Filharmònica d’Oslo i la Filharmònica de Seül, la NDR Elbphilharmonie, Tonkuenstler Orchester, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena, la Royal Philharmonic o la Academy of St Martin in the Fields. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet