ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC acomiada el 2023 acompanyada de Juanjo Mena i James Ehnes

14/12/2023 |

 

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) acomiada l'any aquest cap de setmana amb un darrer concert, dirigit per Juanjo Mena i amb el violinista James Enhnes, un dels músics més sol·licitats de l’escena internacional i convidat habitual de les sales de concerts més cèlebres del món.

Recentment, el violinista i violista canadenc ha actuat amb l’Orquestra del MET en el Carnegie Hall, la Gewandhausorchester de Leipzig, la Simfònica de San Francisco, la Simfònica de Londres, la Simfònica de la NHK i la Filharmònica de Munic. Al llarg d'aquesta temporada, Ehnes continua com a Artista en resident al Centre Nacional de les Arts del Canadà i com a Soci Artístic d’Artis-Naples.

El programa del proper 16 i 17 de desembre tindrà com a protagonista el Tercer concert per a violí de Camille Saint-Saëns, obr va néixer de l’interès de l’autor per Espanya, atret pels ritmes i les harmonies amb tocs orientals. Saint-Seäns la va escriure inspirant-se en un dels grans violinistes del moment, Pablo Sarasate, que la va estrenar i que ara interpretarà Ehnes.

El concert també inclourà la Partita 1958 de compositor català Xavier Montsalvatge i la Primera simfonia del britànic Edward Elgar, que va néixer de l'estudi de la simfonia “Heroica” de Beethoven i de la tercera simfonia de Brahms i va ser un èxit immediat.

I al 2024: la 'Patètica' de Txaikovski

L'OBC reprendrà l'activitat el nou any divendres 12 de gener amb un dels clàssics del simfonisme universal, com és la Sisena simfonia "Patètica" de Piotr Ilitx Txaikovski, estrenada nou dies abans de la seva mort. El mestre Ludovic Morlot tornarà a posar-se al capdavant de l'orquestra de la qual n'és titular, amb la violinista Patricia Kopatchinskaja com a artista convidada.

Kopatchinskaja presentarà finalment a Barcelona l'obra de Luca Francesconi Corpo elettrico, encarregada el 2020 per diverses institucions musicals –entre elles, L’Auditori– l'estrena de la qual va ser endarrerida per la pandèmia.

El repertori es completa amb Empúries, la sardana lliure per a orquestra de Joan Toldrà, músic i compositor, fundador el 1994 de l’Orquestra Municipal de Barcelona, actual OBC.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet