ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona engega Revolucions, una marató gratuïta de música de cambra

13/12/2023 |

 

Aquest dissabte 16 de desembre, L'Auditori organitza la primera edició de Revolucions, una marató de música de cambra totalment gratuïta que se celebrarà entre les 12.00 h i les 18.00 h.

La marató oferirà cinc concerts a càrrec d'alguns dels artistes nacionals més rellevants de l’actualitat, que presentaran obres d’autors que van suposar alguna revolució musical en el seu moment, com ara Bach, Beethoven, Messiaen o Ligeti. També interpretaran repertoris que ens han passat desapercebuts i criden a una revolució de l’escolta de compositors i compositores com Amy Beach, Fanny Mendelssohn, Baltasar Samper, Paul Hindemith o el català Robert Gerhard.

Cinc concerts en un dia

El jove pianista catalanoholandès Albert Cano Smit obrirà la marató a les 12.00 h amb peces de les darreres avantguardes del segle XX (Messiaen, Ligeti), amb obres de la compositora Fanny Mendelssohn i el testament pianístic de Beethoven, la Sonata n. 32, op. 111. El seguirà el cocert dedicat a Baltasar Samper (13.00 h) a càrrec del tenor Roger Padullés i el pianista Tomeu Moll-Mas, que ens ajudaran a redescobrir l’obra vocal d’un dels músics més singulars del Noucentisme català que es va atrevir a barrejar la música d'arrel més popular amb l'avantguarda del moment.

La tarda, els concerts reprendran a les 16.00 h amb el Trio Fortuny (Joel Bardolet, Pau Codina i Marc Heredia) que contraposarà el Trio amb piano en la m, op. 150 de la compositora nord-americana Amy Beach al Trio amb piano en Re “Fantasma”, op. 70 n. 1 del gegantí Beethoven.

Prendrà el relleu a les 17.00 h la formació Azahar Ensemble amb un programa que inclourà tres grans obres de cambra oposades i complementàries alhora de Hindemith, Gerhard i Ligeti. Tres grans noms per a tres postulats d’avantguarda diferents, però tots amb desig de revolta. La primera Marató Revolucions clourà a les 18.00 h amb el recial del pianista Javier Laso que interpretarà les cèlebres Variacions Goldberg de Johann Sebastian Bach.

L'entrada a tots els concerts és gratuïta i es farà per rigorós ordre d’arribada fins a l'ocupació total de la sala.

OBC Cambra: Octet de vents

Els i les amants de la música de cambra ja podràn fer-ne un tast abans de la marató del cap de setmana demà dijous 14 de desembre. L'OBC Cambra ofereix el segon concert de la temporada, aquest cop, a càrrec de l'octet de vent format per Rafael Muñoz i Jose Juan Pardo (oboès), Jose Miguel Micó i Francesc Navarro (clarinets), Thomas Greaves i Mª Jose Rielo (fagots) i Juan Manuel Gómez i Pablo Marzal (trompa).

Els intèrprets de l'orquestra proposaran un repertori de música de circumstància de dos compositors imprescindibles del repertori clàssic, com són Mozart i Beethoven, en un nou intent d'apropar les músiques dels grans compositors al públic general i de conèixer els músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en un entorn més íntim i familiar.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet