ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El cicle Km0 acaba l'any amb un concert amb obres de la compositora catalana Núria Giménez Comas

13/12/2023 |

 

El cicle Km0 no s'atura, i acabarem l'any 2023 amb un concert amb obres de la compositora catalana Núria Giménez Comas, un dels talents més destacats de l'àmbit contemporani actual. Serà el proper dilluns 18 de desembre, a les 20h, al Petit Palau.

La pianista Lluïsa Espigolé i la mezzosoprano Helena Ressurreição seran les encarregades d'interpretar un programa on també hi tindrà presència Franz Schubert.

Sota el títol de Més enllà de la presència, serà un concert encisador amb vàries estrenes tant nacionals com mundials. De profunditat per a piano marcarà l'inici de la nit, seguit d'una transició amb un petit solo de veu. Winterreise, Die Nebensonnen, nº 23 per a veu i piano, de Franz Schubert marcarà el canvi abans de presentar Escenes d’ombra (de l’òpera Shadow) per a veu i piano, de Giménez Comas i que serà una estrena mundial.

Die Stadt per a veu i piano i uns acords de Der Hirt auf dem Felsen (petit moment improvisat) del compositor austríac seguiran el repertori, per acabar amb una altra estrena nacional de la catalana, The Second Coming per a veu, piano i electrónica.

La mezzosoprano Helena Ressurreição es va formar musicalment a Barcelona, on va estudiar al Conservatori del Liceu i, becada per la Fundació Victoria de los Ángeles, va cursar el Màster de Lied de l’Esmuc. Va debutar al Teatro de La Maestranza com a Carmela a La vida breve de Manuel de Falla; al Gran Teatre del Liceu com a Eurydice a Shadow, Eurydice says de Núria Giménez Comas, i al Teatro de la Zarzuela com a Olympia a The magic opal d’Isaac Albéniz.

Orquestra Simfònica de Milà
Lluïsa Espigolé està especialitzada en el repertori contemporani per a piano. La seva activitat està centrada en la interpretació i estrenes d’obres de nova creació com a solista, música de cambra, ensembles així com també col.laborant el projectes interdiciplinars i d’improvisació lliure. Resident a Barcelona, és membre dels ensembles CrossingLines i Funktion, i ha col.laborat amb diverses formacions entre les que destaquen l’Ensemble Adapter (Berlin), Ensemble Ascolta (Stuttgart), Ensemble Modern (Frankfurt), Ensemble Plus Minus (Londres), SüdWestRundfunk Symphonieorchester, l’Orchestre Philarmonique de Luxembourg, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet