ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Alba Ventura homenatja avui Alícia de Larrocha a Nova York

12/12/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2362001-alba-ventura-homenatja-avui-alicia-de-larrocha-a-nova-york.html

La pia­nista cata­lana Alba Ven­tura actua avui a la sala Kla­vi­er­haus de Nova York amb motiu del cen­te­nari del nai­xe­ment d’Alícia de Lar­rocha, pia­nista i com­po­si­tora que tenia un vin­cle espe­cial amb la ciu­tat dels gra­ta­cels, on va ofe­rir més de 300 con­certs. El d’avui és l’última d’una sèrie d’actu­a­ci­ons orga­nit­za­des per l’Ins­ti­tut Ramon Llull per cele­brar aquest cen­te­nari.

Alba Ven­tura, dei­xe­ble d’Alícia de Lar­rocha i actual direc­tora de l’Acadèmia Mars­hall, ofe­rirà un reci­tal on inter­pre­tarà peces de Mozart i Albéniz. Després de l’actu­ació, par­ti­ci­parà en una taula rodona amb Alícia Torra de Lar­rocha, filla de la cèlebre pia­nista, i el músic Adam Kent, un reco­ne­gut pia­nista nova­iorquès. El vin­cle de Kent amb Alícia de Lar­rocha va començar quan només tenia 11 anys i els seus avis el van por­tar a sen­tir la pia­nista en un con­cert a Nova York. Segons Kent, en escol­tar-la es va ena­mo­rar de la música espa­nyola i va deci­dir esde­ve­nir pia­nista.

La sala Kla­vi­er­haus, a més, aco­llirà una expo­sició com­me­mo­ra­tiva que està pre­vist que poste­ri­or­ment es pugui veure en dife­rents espais de la ciu­tat nord-ame­ri­cana.El debut als Estats Units d’Alícia de Lar­rocha va ser el 1954, quan el direc­tor Alfred Wallens­tein la va con­vi­dar a una gira de nou con­certs per Califòrnia amb l’Orques­tra de Los Ange­les. El 1955 va tocar per pri­mera vegada al Town Hall de Nova York. 

BERNAT SALVÀ
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet