ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu commemora el centenari de Victòria dels Àngels amb onze veus

3/11/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2351023-el-liceu-commemora-el-centenari-de-victoria-dels-angels-amb-onze-veus.html

El Gran Tea­tre del Liceu retrà home­natge a la soprano Victòria dels Àngels amb una gala que, dimarts vinent, 7 de novem­bre, recor­darà el nucli del seu reper­tori operístic, inter­pre­tat per onze des­ta­ca­des figu­res inter­na­ci­o­nals, amb l’Orques­tra Simfònica del Gran Tea­tre del Liceu diri­gida per Lucas Macías i Julius Drake al piano. Maria Agresta, Louise Alder, Dame Sarah Con­nolly, Joyce DiDo­nato, Juli­ana Gri­goryan, Sabina Puérto­las, Helena Res­su­reiçao, Fatma Said, Anne Schwa­newilms, Iréne The­o­rin i Marina Viotti són les can­tants que inter­pre­ta­ran algu­nes de les àries, lie­der i altres com­po­si­ci­ons que van ser impor­tants en la llarga tra­jectòria de la soprano bar­ce­lo­nina, des dels anys de for­mació als èxits inter­na­ci­o­nals.

Vin­cent Huguet signa la pro­posta escènica d’aquesta gala , que ha estat comis­si­o­nada per Marc Bus­quets, direc­tor artístic de la Fun­dació Victòria dels Àngels i del Fes­ti­val Life Victòria. De fet, aquest home­natge s’emmarca dins de les acti­vi­tats pro­gra­ma­des per la fun­dació, en motiu de la com­me­mo­ració dels 100 anys del nai­xe­ment de la soprano, l’1 de novem­bre del 1923.

El 13 de gener de 1945, Victòria dels Àngels va fer el seu debut ofi­cial al Gran Tea­tre del Liceu com a com­tessa d’Alma­viva de Le nozze di Figaro, con­ver­tint-se des de lla­vors en una de les veus més esti­ma­des pel públic lice­ista. Des de lla­vors, al Liceu hi va actuar 68 vega­des. 

XAVIER CASTILLÓN
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet