ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Banda Municipal de Barcelona celebra el seu primer concert a la Sagrada Família

3/11/2023 |

 

La Banda Municipal de Barcelona celebra el seu primer concert a la Sagrada Família i l'inici del projecte social 'La Banda ens Apropa'

Aquest dissabte 4 de novembre a les 11.00 h, la Banda Municipal de Barcelona (BMB) surt un cop més de L’Auditori per apropar-se a la ciutadania i omplirà de música la Basílica en el seu primer concert a la Sagrada Família.

Sota la batuta del seu director titular José Rafael Pasqual-Vilaplana, el concert Entre el cel i la terra oferirà un repertori pensat per a l’ocasió que rendirà homenatge a la simbiosi entre la natura, la fe i l’art que representa la Sagrada Família.
El concert inclourà peces com The Bells of Sagrada Familia del japonès Satoshi Yagisawa, una al·legoria sonora a la concepció de Gaudí mitjançant els pentagrames; O magnum mysterium, de Morten Lauridsen, dedicada a la Façana del Naixement, i el Requiem de David Maslanka, dedicada a la Façana de la passió. Entre el cel i la terra serà un cant d’homenatge a la intenció de Gaudí amb la seva arquitectura.

Per la seva banda, els propers 9 i 10 de novembre, l'activitat de la Banda prossegueix amb l'arrancada de La Banda ens Apropa, el projecte social que impulsa i protagonitza en col·laboració amb Apropa Cultura per tal de facilitar l'accés a la música de banda a persones en situació de dependència o situació de vulnerabilitat.

En aquesta primera cita del cicle, la BMB oferirà amb la companyia Els Pirates Teatre l'espectacle De Lavapiés a la Scala, un interessant joc de miralls entre l’òpera i la sarsuela. Així, primer es posaran en diàleg l'òpera d'El barber de Sevilla de Gioachino Rossini i la sarsuela El barberillo de Lavapiés de Francisco Asenjo Barbieri, essent aquesta última una divertida paròdia del gran èxit operístic de Rossini en què l’embolicada trama amorosa i les diferències entre classes són traslladades de l'esplendorosa capital andalusa al pintoresc barri madrileny de Lavapiés.

Després, serà el torn de l'òpera La bohème de Giacomo Puccini i la sarsuela Bohemios d’Amadeu Vives, totes dues basades en la novel·la Scènes de la vie bohème d’Henri Murger sobre les desventures d’uns joves artistes al París del segon quart del segle XIX. I, finalment, l'espectacle abordarà l'òpera La traviata de Giuseppe Verdi i la sarsuela La revoltosa de Ruperto Chapí, que parlen de les aventures amoroses d’una parella i, especialment, de les seves protagonistes femenines: Violetta i Mari Pepa.

Tant la del divendres 9 com la del dissabte 10 seran sessions d'accés gratuït amb invitació i relaxades, és a dir, adreçades a individus i famílies (amb nens, persones amb Alzheimer, amb autisme, etc.) que prefereixen o gaudeixen d'una atmosfera més relaxada (llum i so més tènue, entre d'altres), reduint així els nivells d'ansietat i convertir-ho en una millor experiència.

La propera cita de La Banda ens apropa de la temporada tindrà lloc el 12 de gener de 2024 (Al son de la Banda).  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet