ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Associació Catalana de Compositors programa vuit concerts en la seva nova temporada

16/10/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/lassociacio-catalana-de-compositors-programa-vuit-concerts-en-la-seva-nova-temporada-doctubre-a-gener/

L’Associació Catalana de Compositors programa vuit concerts en la seva nova temporada d’octubre a gener.

Aquest dijous 19 d’octubre un concert del guitarrista Guillem Pérez Quer a l’Auditori Mompou de la SGAE donarà el tret de sortida a una nova temporada de concerts de l’Associació Catalana de Compositors (ACC).

La temporada, que fa anys que treballa per donar a conèixer els fruits de la creació contemporània del nostre país, ha programat dos concerts el mes d’octubre, cinc al novembre i un al gener.

Concretament, el cartell de la temporada està format pel guitarrista Guillem Pérez-Quer (19 d’octubre), els intèrprets i compositors Jordi Codina, Miquel Pardo, Sira Hernández, Xavier Boliart, Elena Kolesnikova i Joan Bagés (24 d’octubre), el duet format per Alexander Detisov –violí– i Stefanos Spanopoulos –piano– (2 de novembre), el duet de Bartolomé García Plata –clarinet– i Alejandro Lidón –piano– (15 de novembre), la soprano Laura Elena López acompanyada al piano per Olga Kobekina (23 de novembre), el pianista Rubén Russo (27 de novembre), el Havel Quartet (29 de novembre) i el duet format per Jean-Baptiste Texier –violoncel– Kiev Portella –piano–(gener).

Lògicament, la llista de compositors de qui s’interpretaran obres aquests dies, ja siguin primeres audicions o no, és extensíssima. A tall d’exemple, el programa del primer concert està format per les peces que fins a vint-i-vuit compositors han escrit per al llibre pedagògic Dits màgics. Peces contemporànies per a guitarra de grau elemental que la Fundació SGAE publicarà properament a través de l’editorial Dinsic.

Tots els concerts d’aquesta edició de la temporada de l’Associació Catalana de Compositors, que, per cert, celebrarà el cinquantè aniversari l’any que ve, tindran lloc a l’Auditori Mompou de la SGAE, al passeig de Colom de Barcelona, a dos quarts de vuit del vespre.

L’Associació Catalana de Compositors és una entitat privada de caràcter no lucratiu creada el 1974. Actualment consta de 150 socis –dels quals 126 són numeraris i la resta, col·laboradors–, i el president és el compositor Domènec González de la Rubia. La seva tasca principal és difondre la música contemporània i la música nova, primordialment dels seus membres. L’ACC forma part de la Federación de Asociaciones Ibéricas de Compositores (FAIC). 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet