ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Benet Casablancas serà el primer compositor resident de Joventuts Musicals de Sabadell

17/10/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/benet-casablancas-sera-el-primer-compositor-resident-de-joventuts-musicals-de-sabadell/

Joventuts Musicals de Sabadell incorpora la figura del compositor resident a la programació de la seva seixanta-setena temporada de música de cambra. El sabadellenc Benet Casablancas serà el primer creador homenatjat amb aquesta distinció de l’entitat vallesana –ho serà durant dues temporades–, que fins ara ja nomenava un artista resident cada temporada.

Així, entre finals del 2023 i començaments del 2025, fins a una trentena d’obres de Casablancas seran interpretades per solistes, grups de cambra i formacions més grans als concerts que tindran lloc al Teatre Principal de Sabadell.

La temporada, que consta d’un total de setze concerts, arrenca el proper divendres 20 amb una actuació del Moonwinds Ensemble amb obres de Casablancas –Poema, Estampes de Kwaidan i Introducció, cadenza– i el Trio op. 38 de Beethoven.

El Cicle de Música de Cambra continuarà amb l’actuació d’Albert Guinovart el 10 de novembre, amb música francesa de Debussy, Boulanger i Poulenc, i també pròpia; mentre que la GIO Symphonia interpretarà música del Barroc francès, de Lully i Rameau, juntament amb Mozart, el 15 de desembre, sota la batuta de Francesc Prat.

A més, el Saló del Principal acollirà el 22 de novembre el Duo Prat, amb obres de Kodály i Ravel, i el 29 de novembre el duet format per Salva Racero i Marc Quintillà.

La residència artística de Benet Casablancas al Teatre Principal coincidirà amb la Capital de la Cultura Catalana que Sabadell assumirà l’any vinent. La temporada de Joventuts Musicals programarà alguna obra d’estrena de Casablancas, que fins ara ja ha estat assessor de l’entitat. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet