ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (15-21 octubre): Bernstein, Bayle, Gubaidulina

15/10/2018 |

 

 

Aquests dies tenim cites importants amb compositors clau dels segles XX i XXI, com Leonard Bernstein, François Bayle o Sofia Gubaidulina, representants de tres estètiques diverses: un revulsiu colorista per a les harmonies modernes i properes a gèneres populars (Bernstein, amb Candide al Gran Teatre del Liceu), el gran teòric de la música electroacúsica i gran inspirador per al la nova creació actual (Bayle, al CCCB) i el poder de la dona que fa poesia amb els sons i que reivindica un camí proper a l’espiritualitat en la clàssica actual (Gubaidulina, combinada amb La novena de Bruckner, a L’Auditori). Tot, en una setmana en què celebrem, divendres i dissabte, el Festival Zeppelin al CCCB amb l’Orquestra del Caos i el Màster d’Art Sonor de la UB. Sentirem obres de Laurent Redolfi, Joan Bagès, Lina Bautista, Núria Nia, Medín Peirón o Francisco Colasanto. Però, a més, al Palau de la Música Catalana, l’Orfeó Català interpretarà, a banda d’Elgar, una alta quota contemporània catalana: Vivancos, Toldrà, Guinovart i Millet. I, a L’Auditori, continuarem amb Brotons, a banda d’André Waignein i Txaikovski. Sense oblidar el recital de La Pedrera de la pianista resident Marta Puig, que interpretarà, amb el violninista Federico Piccottiobres de Cassadó, Olm i Stravinski, a banda de Pergolesi. Però Puig serà reincident al RACBA, que continua la seva temporada de tardor amb la pianista i el tenor Eduard Mas, i junts oferiran peces de Rodolfo Halffter, Frederic Mompou i Albert Ginastera acompanyades de Francis Poulenc i Richard Strauss. Una bona setmana per la música contemporània.

Però la setmana presenta molts més al.licients. Al Liceu encara hi haurà les darreres funcions de I Puritani, de Bellini, que s’acaben diumenge; el Palau de la Música acull la tercera vetllada d’El Primer Palau, amb Roger Morelló, violoncel, acompanyat de Fuko Ishii, piano, i MazikDuo, amb Tolo Genestar, clarinet i Marc Sumsi, piano. Dimecres, gran cita a L’Auditori amb Jordi Savall i la Juditha triumphans de Vivaldi i diumenge, en el mateix espai, el cicle de Cambra continua amb Schubert Lied I, amb Marie Seidler i el pianista Joseph Middleton


Però en espais més petits com la Casa Elizalde gaudirem de “Duetto Concertante”, els xilens Carla Garcia, piano, Luis Carrillo, guitarra, que interpretaran Bach, Carulli, Boccherini i Juan Mendoza dins del marc del XIV Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet. Dijous 18, El Forn de les Arts acull la veu de Clara Sunyent i la guitarra de Daniel García, que oferiran jazz, soul i blues. Enfilant el cap de setmana arribem a divendres i, al Petit Palau ens trobem la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la batuta de Marcel Sabaté, per celebrar el 100 aniversari del naixement de Ricard Vilarasau, al mateix temps que al Jardí dels tarongers el baríton Carles Pachón, el tenor César Cortés i el pianista Soojeng Joo interetaran Gioachino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti i Georges Bizet. I l’OSV, dissabte, a la Catedral de Santa Eulàlia celebra la cloenda Festival de Música Polonesa amb obres de J.M.K. Poniatowski. Anirà acompanyada del Cor de la Ràdio Nacional de Polònia, el Cor de Cambra Ars Animae i un quartet de solistes destacats liderats per la soprano polonesa Iwona Sobotka.


BarcelonaClàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet