ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Ministeri de Cultura prepara un doble homenatge a Caballé a Madrid i Barcelona

8/10/2018 |

 

Pedro Sánchez i Quim Torra coincidiran aquest dilluns en el funeral de la soprano

El Ministeri de Cultura ha proposat als familiars de Montserrat Caballé la celebració d'un homenatge per partida doble a Barcelona i Madrid. La iniciativa en memòria de la soprano, morta aquest dissabte als 85 anys, ha estat rebuda de forma positiva per la seva família. José Guirao, ministre de Cultura, ha aprofitat la seva visita aquest diumenge a la capella ardent de la diva, situada en el tanatori dels Corts de Barcelona, per fer arribar la seva proposta a la família. "Volem fer un homenatge a l'altura del que ella ha estat", ha afirmat el ministre, "ha estat emocionant veure en aquestes últimes hores com els grans teatres de tot el món i els mitjans internacionals l'han recordada".

Encara que Guirao ha assegurat que la filla de Caballé, Montserrat Martí, s'ha mostrat receptiva a la idea d'un homenatge doble per a la seva mare, aquesta li ha demanat temps al ministre per concretar els detalls dels homenatges "quan estiguem més tranquils". En principi, el Gran Teatre del Liceu, a Barcelona, i el Teatre de la Zarzuela o el Teatre Real, a Madrid, serien els llocs en els quals l'homenatge podria celebrar-se. Ara com ara, Martí ha insistit que "les portes del tanatori estan obertes per a totes les persones que vulguin acomiadar-se d'ella".

Diferents personalitats ja han passat durant aquest diumenge pel tanatori dels Corts. A més de Guirao, fins a la capella ardent han acudit el líder de Ciutadans, Albert Rivera, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, la soprano Pretty Yende, el Pare Ángel i el president del Consell de la Cultura i dels Arts (CoNCA), Carles Duarte. També han dipositat flors els consolats de Bielorússia i Armènia, on Caballé tenia molts admiradors, i entitats esportives com el Barça i l'Espanyol.

Després del funeral de demà dilluns, la soprano serà enterrada amb els seus pares en el cementiri de Sant Andreu de Barcelona. Està previst que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president català, Quim Torra, coincideixin aquest dilluns en el funeral de la soprano.

JOSÉ ACCINI
El País

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet