ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Música i robòtica a l'Auditori

5/10/2018 |

 

 

Manuel Rodríguez Valenzuela i l’ensemble CrossingLines inauguren la temporada 2018/2019 del Sampler Sèries a L’Auditori amb 29, una obra que explora l’àmbit del piano controlat per ordinador.

Aquest dijous 4 d’octubre L’Auditori acollirà el concert inaugural de la temporada contemporània del Sampler Sèries, en què Rodríguez Valenzuela, compositor resident d’aquesta temporada, presentarà l’última ampliació de 29, una obra que dona importància al món de l’oient i juga amb la fascinació per la tecnologia i la robòtica.

Rodríguez Valenzuela és un dels principals compositors europeus contemporanis que dona molta importància al món propi de l’oient. És per això que el compositor acompanya aquesta última ampliació de 29, una peça estrenada en vàries parts a partir del 2014, dels arranjaments de dues peces musicals clau: “Le chaos” de Les elements de Jean-Féry i l’ària “Ächzen und erbärmlich Weinen” de la cantata Meine Seufzer, Meine Tränen de J.S.Bach. Aquests arranjaments completen la peça i reforcen la importància dels sons en presentar peces tradicionals alterades que pretenen contextualitzar l’obra a través de l’acostament i l’allunyament a l’original.

CrossingLines, un ensemble barceloní considerat clau en la música contemporània de Catalunya i reconegut per la seva proposta renovadora de la música actual, serà l’encarregat d’afrontar el repte interpretatiu d’una obra que ha marcat la trajectòria d’aquesta formació en els últims anys.

El Sampler Sèries obre amb aquest concert una nova temporada apostant per la música que crea nous sons amb elements tecnològics incorporats.


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet