ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OSV inaugura la temporada a Sabadell amb Chopin i Dràcula

4/10/2018 |

 

Sota el títol Chopin, Polònia i Dràcula, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà divendres el seu primer programa de la temporada de concerts a Sabadell al Teatre de la Faràndula a dos quarts de nou del vespre.

Amb l’habilitat que caracteritza l’orquestra vallesana per trobar eixos de programació i cohesionar les propostes, el concert s’emmarcarà dins el Festival de Música Polonesa i commemorarà el centenari de la independència de Polònia, reconeguda pel Tractat de Versalles que posava fi a la I Guerra Mundial. Per aquest motiu comptarà amb el pianista polonès Szymon Nehring, recent guanyador del Concurs Arthur Rubinstein, la concertino Birgit Kolar i el Principal Director Convidat d’aquesta temporada, Victor Pablo Pérez com a artistes de prestigi en un dels escassos programes sense solistes del país. El acompanyarà també el Cor Jove de l’Orfeó Català interpretant l’ ‘Agnus Dei’ de Samuel Barber i un dels números de la suite de la banda sonora musical composta pel polonès Wojciech Kilar pel film ‘Dràcula’ de Francis Ford Coppola. Alumne de Nadia Boulanger, Aaron Copland i també del català Pare Irineu Segarra, entre altres, Kilar és un dels grans compositor per a la música de cinema i autor de música per a més de 160 pel·lícules com El pianista per a la pel·lícula de Roman Polanski. Va ser precisament amb aquest film el que va donar fama mundial a Kilar i se n’escoltarà el fragment “Moving to the Guetto”.

En aquesta línia, les obres integrants tindran el denominador comú d’homenatjar a la nació polonesa com en el cas del preludi simfònic ‘Polònia’ d’ Edward Elgar o el ‘Concert per a piano i orquestra núm. 1 en Mi menor’ de Frédéric Chopin arrodonint la primera de les dues visites previstes de Víctor Pablo Pérez aquesta temporada al capdavant de l’OSV com a Director Principal Convidat d’enguany. Aquest mateix programa s’oferirà l’endemà dissabte al Palau de la Música Catalana, com a segon concert del cicle ‘Simfònics al Palau’ (18:30h), després de l’èxit fa dues setmanes de la ‘Novena’ de Beethoven sota la batuta de David Niemann.

Albert Ferrer Flamarich
Catclassics.com

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet