ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘Spirit of Casals', homenatge a Pau Casals amb l'OBC

15/9/2018 |

 

El violoncel·lista Damian Martínez Marco presenta el seu particular homenatge a Pau Casals amb aquest disc amb obres de Glazunov, Cassadó i Casals. Junt amb l’OBC, sota la direcció de Jordi Bernàcer, el projecte s’ha materialitzat en un disc publicat per Warner Classics.

El proper dimecres 19 de setembre l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida pel mestre Jordi Bernàcer, presentarà en concert a L’Auditori el disc recentment publicat per Warner Classics, Spirit of Casals, un projecte gravat el juny del 2017 en homenatge al mestre Pau Casals.

El violoncel·lista Damian Martínez Marco ret el seu particular homenatge al mestre Pau Casals –al costat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Jordi Bernàcer–, amb obres d’Aleksandr Glazunov (Concerto ballata, op. 108, per a violoncel i orquestra) i Gaspar Cassadó (Nocturns portuguesos i Esquisses symphoniques per a violoncel i orquestra), deixeble de Pau Casals, amb qui va estudiar a París.


Es tracta del primer enregistrament mundial dels Nocturns portuguesos, fet pel qual l’orquestra va haver d’utilitzar un vell manuscrit de l’obra. Es tracta d’una peça profunda amb la seva incomparable fantasia per convertir temes inspirats en el folklore portuguès en una obra mestra de gran envergadura. El Concerto ballata de Glazunov desprèn la tardana estètica romàntica russa, va ser compost a París el 1931 i està dedicat al mestre Casals. El volum inclou la sardana Sant Martí del Canigó, escrita per Pau Casals i orquestrada pel seu germà Enric Casals.

Totes aquestes obres, incloses al cedé publicat el 7 de setembre passat, sonaran al concert de presentació, que tindrà lloc a l’Auditori de Barcelona (Sala Oriol Martorell), on es va enregistrar els dies 26, 27 i 28 de juny de 2017. L’àlbum ha tingut el també violoncel·lista Fernando Arias com a enginyer de so i la col·laboració de Katja Kaminski en l’edició.

Damian Martínez Marco és professor titular de violoncel a l’ESMUC i al Musikene-Centre Superior de Música del País Basc. Ha estat professor titular del Màster de la Universitat d’Oviedo i de l’Acadèmia de l’Orquestra del Liceu. És convidat habitualment a diferents institucions i universitats per impartir classes magistrals. Ha estat primer violoncel de l’Orquesta de la Radio Televisión Española (ORTVE) i entre l’any 2001 i el 2005 ho fou de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Toca un violoncel construït per David Tecchler a Roma (c. 1730) i un Jean Baptiste Vuillaume construït a París el 1863.

Més informació sobre el concert en aquest enllaç. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet