ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Concentració de talent musical a Santa Florentina

4/8/2018 |

 

 

Aquest estiu torna el Festival de Música Clàssica Santa Florentina, que arriba a la seva 20a edició i s’extendrà entre el dia 7 d’agost i el 24. Recitals de piano, música coral, lírica i música instrumental trobaran el seu lloc en el meravellós Castell Jalpí d’Arenys de Munt, amb noms com Ignasi Cambra, l’Ensemble Vocal de Catalunya, Jordi Galán, Ricardo Estrada, Levon Avagyan o Cosmos Quartet.

Santa Florentina

Aquest agost se celebra per vintena vegada el Festival de Música Clàssica de Santa Florentina, que té lloc al Castell Jalpí d’Arenys de Munt. Enguany s’inicia el dia 7 amb una meravellosa gala de corals, on hi haurà l’Ensemble vocal de Catalunya, la Polifònica de l’Urgell i la Coral Sant Sadurní, que interpretaran obres eminentment post-romàntiques, contemporànies i del món del musical amb una segona part dedicada als cors d’òpera com el dels Peregrins del Tannhäusser de Wagner o el “Brindis” de La traviata de Verdi.

Continuant amb l’òpera, el dia 8, la soprano Julia Cubo i la mezzo Olga Privalova interpretaran grans duets juntament amb el tenor Jordi Galán i el baríton Eduard Moreno, acompanyats per l’incombustible Ricardo Estrada. El repertori és variat, i va des del Classicisme de Mozart al belcanto de Donizetti i Rossini, l’òpera francesa de Bizet, el verisme puccinià i obres de la viena imperial amb Léhar.

El dia 10 canviem de registre, i ens endinsem a la música per a piano, amb el Guanyador del Primer Premi del 63è Concurs Maria Canals 2017, que ha rondat la majoria d’auditoris de l’Estat. Levon Avagyan ens delectarà amb la subtilesa de Gieg, la vivacitat de Liszt, el romanticisme de Schumann i la potència de Scriabin, que ompliran el castell. De la mateixa manera, el dia 18, el ja consolidat pianista Ignasi Cambra ens endinsarà al món de Schumann i Txaikovski, amb obres clau com les Escenes d’infants o Les estacions, op. 37b.

El València String Quartet, capitanejat per Smerald Spahiu (concertino i director) i Carlos Casanova (clarinet) ens oferirà “Fantasies sobre òpera”, amb arranjaments d’àries d’òpera de Mozart, Rossini, Bellini, Verdi, M. Von Weber i Mascagni. També en el camp de la música purament instrumental trobem Cosmos Quartet, format per Helena Satué i Bernat Prat, violins, Lara Fernández, viola, i Oriol Prat, cello, membres amb una trajectòria internacional notable que han rebut diversos premis. Ens delectaran amb el Romaniticisme alemany, la Sgona Escola de Viena i obres dels catalans Eduard Toldrà i Felip Pedrell. De la mateixa manera, l’Orchestre de Chambre Français, amb Horst Sohm, director, i Eva León, violí, ens transportaran segles enrere, en l’època de Vivaldi i Piazzolla en un concert on el Barroc no serà només un estil a conrear, sinó una manera d’entendre la vida.

Tornant al registre líric, ens trobem amb una combinació de soprano, Natalia Nabourdette, i guitarra, Javier García Verdugo, per oferir-nos música del Romanticisme alemany, francès i espanyol. I, finalment, el dia 24, els tenors Jesús Álvarez, David Baños i Albert Deprius, acompanyats per Ricardo Estrada, ens oferiran grans “hits” de la lírica italiana i la sarsuela espanyola. Un ventall ben ampli de possibilitats sonores que ajudaran a fer florir, una vegada més, la passió per la música clàssica a Catalunya amb la iniciativa de l’Associació Cultural Santa Florentina. 

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet