ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torroella de Montgrí es deixa portar per la música clàssica

26/7/2018 |

 

 La 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí tindrà lloc de l'1 al 19 d'agost amb un total de 14 concerts

Dunedin Consort actuarà el 4 d'agost a l'Auditori Espai Ter
Dunedin Consort actuarà el 4 d'agost a l'Auditori Espai Ter | Arxiu grup
'Arrels i horitzons' és el títol que el festival de Torroella fa servir enguany per definir una edició que van a buscar en la música popular i folklòrica la font d'inspiració per crear les seves obres: Bela Bartok, Antonin Dvorak, Leos Janacek, Joaquín Turina o Joaquín Rodrigo. La música de tots aquests compositors sonarà en un festival que inclourà la sèrie Singulars Torroella, amb tres concerts que tindran lloc en espais especials de la vila: la Fundació Vila Casas al Palau Solterra i el passeig de l'Església, a més de l'escenari històric de l'Església de Sant Genís i l'Auditori Espai Ter com a escenari central.

Pel que fa a la música antiga, destaquen dos noms propis: el sempre present Johann Sebastian Bach i Joan Cererols, figura de l'Escola Montserratina de qui enguany es commemora el 400 aniversari. Com a preàmbul, un recital del tenor David Alegret farà de festa de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, mentre que el Fringe, l'especial laboratori sonor que aposta pels joves talents emergents, farà conviure en diversos escenaris, durant quatre dies anteriors al festival, músics provinents d'estils molt diversos.

En la 38a edició del festival actuarà l'Accademia Bizantina (1 agost), Lina Tur & Enrico Onofri (2 agost), Dunedin Consort (4 agost), Big Bang Beethoven (5 agost), The Brahms Project (7 agost), Tenebrae (8 agost), L'Apothéose (9 agost), Orquestra Simfònica del Vallès (11 agost), Gil Incogniti (12 agost), Joaquín Achúcarro (14 agost), Accademia del Piacere (16 agost), Solistes de Cambra Filharmònica Txeca (18 agost) i PKF-Prague Philharmonia (19 agost). 

Novetats de la 38a edició

Enguany per primer cop s’inclou una proposta que combinarà cinema documental, art i música amb el cineasta Pere Portabella, a qui la fundació Vila Casas dedica una exposició. 


440

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet