ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Santa Florentina aposta per la joventut en la 20a. edició

26/7/2018 |

 

Del 7 al 24 d’agost tindrà lloc la vintena edició del Festival de Santa Florentina, al Castell de Jalpí a Arenys de Munt (Maresme). El Festival destaca per la seva vocació operística i coral i en aquesta edició apostarà fermament pel talent de joves músics ja reconeguts.

Levon Avagyan

En aquest sentit, el 10 d’agost, i gràcies a la col·laboració amb el Concurs Maria Canals, hi actuarà Levon Avagyan, guanyador del Concurs el 2017. El pianista armeni, premiat en nombrosos concursos internacionals, interpretarà un programa exigent i virtuós, amb obres de Grieg, Schumann, Liszt i Skriabin. Per la seva banda, i com un dels plats forts, el 14 d’agost hi actuarà el Cosmos Quartet, guanyador del prestigiós Concurs Internacional Streichquartettfest 2018 de Heidelberg, amb un programa d’obres de Schubert, Webern, Toldrà, Brahms i Pedrell.

El pianista català Ignasi Cambra hi interpretarà (18 d’agost) Escenes d’infants de Schumann i Les estacions de Txaikovski. Cambra forma part actualment del projecte Partitura, de promoció de joves intèrprets, impulsat per la pianista portuguesa Maria João Pires i ben aviat sortirà a la venda el seu darrer disc amb els Impromptus de Schubert i Chopin. Finalment, el cicle de joves talents el tancarà el 21 d’agost la soprano Natalia Labourdette, acompanyada pel guitarrista Javier García Verdugo. La cantant, que va destacar recentment a l’òpera Falstaff amb el rol de Nanetta, al Teatro de la Maestranza de Sevilla, interpretarà un programa amb obres de Dowland, Schubert, Schumann, Britten, Brahms, Wolf, Falla i Villa-Lobos.

Cosmos Quartet

El Festival començarà el 7 d’agost amb una gala coral amb l’Ensemble Vocal Catalunya, la Polifònica de l’Urgell i la Coral Sant Sadurní, amb un programa que inclourà sarsuela, musicals i òpera; l’endemà tindrà lloc una gala lírica amb la soprano Julia Cubo, la mezzosoprano Olga Privalova, el tenor Jordi Galán i el baríton Eduardo Moreno, acompanyats al piano per Ricardo Estrada. El València String Quartet oferirà el programa “Fantasies sobre òpera” (11 d’agost) i l’Orquestra de Cambra Francesa, dirigida per Horst Sohm i amb Eva León com a violí solista, oferirà obres de Vivaldi i Piazzolla (17 d’agost). Finalment, clourà el Festival, el 24 d’agost, la gala de tenors amb els cantants Jesús Álvarez, David Baños i Albert Deprius, acompanyats del pianista Ricardo Estrada, amb un programa de cançó i òpera.

Més informació i compra d’entrades: www.santaflorentina.com. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet