ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Joves i preparats, a Torroella

26/7/2018 |

 

El 5è Fringe Festival ofereix 18 concerts gratuïts d’uns seixanta músics joves de tot Europa, a Torroella i l’Estartit. La Fundació Vila Casas i l’espai del Molinet seran els escenaris dels concerts, entre avui i diumenge.

Divuit concerts gratuïts protagonitzats per una seixantena de joves músics seleccionats per alguns dels millors conservatoris i escoles superiors de música d’arreu d’Europa: això és el que proposa entre avui i diumenge vinent el 5è Fringe Festival de Torroella de Montgrí-l’Estartit, que organitza Joventuts Musicals de Torroella, amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell. Aquest any els concerts es concentraran en dos espais: el Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas, de Torroella, i el nou espai per a concerts del Molinet, a l’Estartit, on la setmana passada ja va tenir lloc el Jazz Festival l’Estartit. La concentració en un únic espai a Torroella és deguda al fet que aquest any tots els grups i intèrprets de música clàssica inclouen pianista, excepte un cas. Avui tindran lloc tres actuacions en aquest espai entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre: el Trío Da Vinci de Google (Escuela Superior de Música Reina Sofía), el pianista rus Gaidar Beskembirov (Hochschule für Musik Freiburg, Alemanya) i el Mazik Duo (Institut d’Estudis Baleàrics). Gaidar Beskembirov obrirà també demà divendres a les 6 els concerts al Palau Solterra, on tot seguit actuaran The Caversham Trio (Guildhall School of Music and Drama, de Londres) i Ensemble DAI Contemporain, un quartet de corda format per alumnes del Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París, que han obtingut el Diploma d’Artista Intèrpret (DAI).

Divendres es posarà en marxa també la programació de jazz i músiques modernes a l’impressionant escenari del Molinet. A partir de les 8 del vespre i fins a la mitjanit hi actuaran el quartet The Mellow Sound (Taller de Músics), el trio Pangea (Escola Superior de Música de Catalunya, Esmuc), el Pere Navarro Quintet (Institut d’Estudis Baleàrics), liderat per aquest jove trompetista eivissenc, i la cantant Paula Peso (Taller de Músics), originària del barri barceloní de Sant Andreu Comtal i que, en formació de quintet, presentarà una proposta a mig camí entre el soul i el rhythm’n’blues.

Per dissabte s’han programat quatre concerts al Palau Solterra, a partir de les 17.30 h: repetiran The Caversham Trio, Ensemble DAI Contemporain i Trío Da Vinci de Google i tancarà la jornada el Trio Blanchard, en representació del Conservatori Superior de Música del Liceu.

El diumenge 29 l’activitat del Fringe es concentrarà al Molinet, des de les 8 del vespre. Hi actuaran la Balkan Paradise Orchestra, com a grup guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània 2017, a la Fira Mediterrània; la cantant i compositora Ju, que va rebre el premi Èxit del concurs Sona 9 2017 del Grup Enderrock; el quartet mallorquí Salvatge Cor, guanyador del premi Joventut del concurs Sona 9 2017, i la banda madrilenya de música jamaicana Papawanda , que ha estat seleccionada per l’Instituto Nacional de la Juventud (Injuve). 

XAVIER CASTILLÓN
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet