ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El FeMAP porta ‘Les quatre estacions' al llac d'Engolasters

25/7/2018 |

 

Diumenge a les 18.30 hores tindrà lloc al llac d’Engolasters el segon concert de l’edició d’enguany del Festival de música antiga dels Pirineus (FeMAP). L’agrupació catalana Pyrenaeus Ensemble interpretarà una producció pròpia centrada en una de les obres més populars del repertori barroc: Les quatre estacions del venecià Antonio Vivaldi.

Aquesta versió de l’obra és, sense dubte, la més pirinenca que s’ha fet mai. L’any 2016, amb l’objectiu d’assolir una fita que tenia pendent, el FeMAP va encarregar la producció al violinista lleidatà Joan Espina, qui es va envoltar d’un potent planter d’instrumentistes especialitzats en la interpretació amb criteris històrics que tenen o han tingut alguna relació amb els territoris. Sota la seva direcció, Pyrenaeus Ensemble presentarà aquesta producció basada en la col·lecció dels quatre concerts per a violí, cordes i continu, que Vivaldi va escriure cap al 1723.

Accés
Per facilitar l’accés a l’emplaçament del concert, l’organització posarà un servei de naveta des de l’aparcament del restaurant Camp del Serrat fins al llac. Les entrades es poden adquirir anticipadament per Internet a www.femap.cat o al lloc del concert mitja hora abans de l’inici de l’espectacle. Aquest concert l’organitza el ministeri de Cultura, Joventut i Esports juntament amb el FeMAP i la col·laboració de FEDA. Forma part també del programa d’activitats de les Nits d’estiu als museus.
Cal dir que el mateix concert es podrà veure divendres a Ripoll i dissabte a Talló, en el marc de la resta d’actuacions previstes per aquest darrer cap de setmana de juliol del FeMAP.

A més de l’agrupació catalana, l’altre grup que es podrà veure serà Qvinta Essençia amb el concert Luca Marenzio: Primer llibre de madrigals que actuarà dissabte a Vilaller i diumenge a Bossòst.

Des de l’organització del festival es va informar mitjançant un comunicat que aquesta setmana també hi haurà un parell de gastrofilms on enguany es projectarà la pel·lícula Mare Nostrum. Un concert. Un viatge de Michelle Brun & Stefan Haupt mentre es realitza una degustació de productes locals. Dimecres tindrà lloc a la Seu d’Urgell amb la formatgeria Mas d’Erolas i Vins Carisma com a col·laboradors i dijous a Organyà amb la xarcuteria Obach i vins Carisma.

Activitats paral·leles
A més dels concerts, el festival també preveu altres propostes. Concretament, divendres a Ripoll, s’ha organitzat una visita guiada al monestir de Santa Maria. El dissabte es farà una visita guiada a Talló a més d’una visita guiada al nucli antic de Vilaller. Pel que fa al diumenge, visita lliure al llac d’Engolasters i a Bossòst s’ha organitzat una visita guiada a la Glèisa dera Purificacion. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet