ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Arvo Pärt, al Monestir de Pedralbes

12/7/2018 |

 

 

I disculpin el desengany: no volem dir Arvo Pärt en directe, sinó Pärt interpretat. Tocat, això sí, per una de les millors formacions de música contemporània de Catalunya: l’ensemble Barcelona 216, que conformen David Albert (flauta), Marc Galobardes (violoncel), Miquel Vich(percussió) i Jordi Masó (piano, i també escriptor). La formació interpretarà el músic estonià demà al vespre (21 h) al Monestir de Pedralbes dins del cicle de concerts ‘Vespres musicals’. El recital que ens ocupa porta el títol de ‘Sons en l’espai’.

Arvo Pärt. | © Michael Putland

Pärt, però, no és l’únic compositor que la formació executarà. La proposta de Barcelona 216 per a la vesprada de demà és “un viatge sonor a través de músiques inspirades en experiències místiques de tradicions llunyanes”. L’itinerari serà possible gràcies a les peces del citat Pärt, Morton FeldmanJosep Maria Guix i Giacinto Scelsi.

El repertori, una tria esotèrica, reuneix “sons de religions inventades” que ens ofereixen l’oportunitat de reviure els seus ritus. De Pärt (molt present en bandes sonores del cinema d’autor europeu), la formació n’ha escollit Spiegel im Spiegel, una composició que manifesta “una fe amb religiositat minimal”; de Feldman escoltarem Crippled Symmetry: Region 1, evocació pura de les simetries dels dibuixos de les catifes asiàtiques; pel que fa a Guix (On reflection) i Scelsi (Riti: i funerali), el trajecte del seu viatge ens portarà cap a terres orientals.

Amb la selecció d’aquests quatre compositors, Barcelona 216 també ha triat “quatre maneres molt diferents d’expressar i experimentar el recolliment, la reflexió i l’espiritualitat des de la música contemporània”.

Podeu reservar plaça per al concert en aquest enllaç, i alerta: l’aforament és limitat.

Gerard E. Mur
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet