ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Guinovart i les Variacions Goldberg, propostes estrella del Festival de Sant Pere de Rodes

29/6/2018 |

 

El Festival de Sant Pere de Rodes http://festivalsantpere.com arriba a la seva divuitena edició, amb una programació  de concerts de piano i música de cambra i amb una novetat important de cares als concerts inaugurals.

El Festival ha establert una aliança amb la Fashion Week Costa Brava i ha programat dos concerts inaugurals de “Música & Moda”, per als dies 13 i 14 de juliol. Aquests dos espectacles consistiran en una desfilada de moda a les 20h. i concert a les 21h.

El dia 14 serà el torn del concert del KLAVIOL TRIO, on interpretaran una suite de música de pel·lícules de Nino Rota i les Estacions Portenyes de Piazzolla.

L’edició d’enguany del festival també comptarà amb la presència d’un Artista Revelació, Tymoteusz Bies, un jove de 22 anys que interpretarà les "Variacions Goldberg” de Bach, obra cabdal de la literatura pianística.

Un altre dels caps de cartell d’aquesta edició és el pianista i compositor català Albert Guinovart, conegut no només per les seves interpretacions pianístiques sinó també per haver compost la música de “Mar i Cel”, “Flor de Nit”, “Secrets de família”, entre d’altres. En el seu concert de l’1 d’agost, ens oferirà peces del seu últim treball discogràfic “Nocturn”, en què combina peces pròpies amb peces de Chopin, així com una petita suite dels seus musicals.

Després de l’èxit anual de la producció pròpia “And the Winner Is...”, n’arriba una nova edició, de la mà dels nostres artistes més internacionals, Carles & Sofia piano duo, amb l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona i sota la direcció d’una dona: Helena Bayo. Algunes de les músiques preparades per a aquest any són les d’Avatar, Lo que el viento se llevó, Carros de Fuego, Ghost o Mamma Mia, entre d’altres. El concert, degut a l’afluència de públic, té lloc sempre en 2 dies consecutius, aquest any l’11 i el 12 d’agost.

En l’apartat de concerts de piano, a banda de Bies i Guinovart, tindrem al virtuós pianista txec Jan Bartos, que interpretarà l’Appassionata de Beethoven; el reconegut pianista de Coimbra, Dinis Schemann, que interpretarà la Sonata “Clar de lluna” i, com cada any, un programa “Absolute Chopin”, en aquesta ocasió a càrrec del pianista italià de gran sensibilitat, Giorgio Costa.

Els altres concerts de música de cambra d’aquesta edició estaran protagonitzats per l’excepcional violinista noruega Linda Hedlund, acompanyada al piano del virtuós Roberto Issoglio; un clàssic del festival, el virtuós Claudi Arimany, deixeble predilecte de Jean-Pierre Rampal que estarà acompanyat per Pedro Rodríguez; i un dels concerts més esperats, serà el del trio de Viena “Jess-Trio-Wien”, de violí, violoncel i piano, format pels 3 famosos germans Jess-Kropfitsch.

Des de fa uns anys ençà, el festival es clou amb una Gala d’Òpera, en aquesta edició amb obres de Puccini, Verdi i Mascagni, a càrrec de la soprano italiana Lenny Lorenzani, amb David Boldrini al piano.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet