ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La violinista Isabelle Faust i Alexander Melnikov inauguren aquest dissabte la setena edició del Fes

29/6/2018 |

 

La nova edició arrenca dissabte i diumenge amb dos concerts consecutius al Saló del Tron del Museu d’Art. Aquests concerts completaran un encàrrec especial del festival als artistes, i que va començar l’any passat. El festival continuarà dimecres amb la visita del pianista rus Alexei Lubimov al Monestir de Sant Daniel

Demà dissabte arrenca el festival Nits de Clàssica, una edició que enguany estrenaran Isabelle Faust, una de les millors violinistes del moment, acompanyada del pianista Alexander Melnikov. Els dos artistes varen rebre l’encàrrec d’interpretar, en exclusiva pel festival, les sonates per a violí i pianoforte de W.A. Mozart, un encàrrec en quatre sessions de les sonates de maduresa del compositor de Salzburg que es va iniciar l’any 2017. En aquesta nova edició el tàndem Faust - Melnikov culminarà l’encàrrec en el marc del Saló del Tron del Museu d’Art.

Isabelle Faust captiva els oients amb les seves interpretacions commovedores, basades en un coneixement profund del context històric de les obres i la seva preocupació per l’aprenentatge actual. De ben jove va guanyar els prestigiosos concursos Leopold Mozart i Paganini i va ser convidada a actuar amb les orquestres més importants del món, incloent-hi la Filharmònica de Berlín, Orchestra of the Age of Enlightenment, simfòniques de Boston i NHK del Japó.

Actualment és una de les violinistes més reclamades del món i ha enregistrat nombrosos discos per a Harmonia Mundi, amb el seu company en recital Alexander Melnikov. Isabelle Faust toca l’Stradivarius Bella Dorment (1704), cedit amablement per l’L-Bank Baden-Württemberg.

I com cada any, el festival posa a disposició del públic el guia musical, amb l’objectiu de realitzar trobades prèvies de petit format, que amb un caràcter distès i informal volen facilitar la comprensió del concert, el seu repertori i intèrprets amb l’objectiu de millorar l’experiència en el concert. El guia musical esperarà el públic mitja hora abans de cada concert, a l’entrada de cada recinte.

Al següent enllaç podeu consultar el programa de mà del concert: https://goo.gl/CkQgvn

El festival continuarà el dimecres 4 de juliol, amb un recital de piano a càrrec del conegut pianista rus Alexei lubimov, que arriba per primera vegada a Girona per interpretar les 4 ballades de Frederic Chopin al claustre del Monestir de Sant Daniel.
 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet