ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

A Thousand Ways: una visió ampla de Purcell

10/6/2018 |

 

El proper dissabte 16 de juny el públic afeccionat al cant, i al barroc en concret, podrà gaudir d’una cita significativa a l’Església Adventista del Setè Dia ubicada al número 133 del carrer Comte d’Urgell de Barcelona.

El jove contratenor català Víctor Jiménez hi oferirà una selecció de les millor cançons i àries del compositor anglès, Henry Purcell (1659-1695), la figura més representativa de la música antiga anglesa,  acompanyat de l’ensemble Il Gesto Armonico. Fundat al 2014 per la flautista Laura Sintes i el viola gambista Dimitry Kindynis aquest conjunt instrumental també és integrat per la clavecinista Mireia Ruiz, la violinista Eva Febrer i l’ especialista en corda polsada, Maike Burgdor (tiorba i guitarra). 

Batejat com a “A Thousand Ways”, aquest projecte proposa redescobrir joies tan poc conegudes del catàleg musical de Purcell, com “Timon of Athens” o el seu “Don Quixot”, al costat de peces tant emblemàtiques com “Music for a while” o el lament “When I am Laid in Earth” de l’òpera “Dido and Aeneas”.

Es tracta doncs de recuperar i difondre un llegat escassament difós a casa nostra i que Jiménez ha estudiat de la mà de David Mason, el seu mestre i un dels màxims especialistes en Purcell i en la música antiga britànica. Un repertori, per cert, llegat per figures mítiques en la seva tècnica com Alfred Deller, James Bowman o Andreas Scholl.

Jiménez oferirà aquest recital després d’haver interpretat diverses cantates d’Antonio Vivaldi al Real Teatro de las Cortes de Cadis i d’haver presentat el projecte “Sancta Maria” en una actuació especial pel TEDx a Màlaga. A més, properament estrenarà un nou projecte musicològic i de concert amb barroc espanyol dins del Festival que commemora el 400 aniversari del naixement de Joan Cererols a Martorell.  

Albert Ferrer Flamarich
Catclassics.com

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet