ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Convocat el 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, dotat amb 20.000 euros

19/5/2018 |

 

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport del BBVA CX, convoca el 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, dotat amb 20.000 euros i que té com a objectiu ajudar els joves músics en la seva projecció professional. Compta amb la col·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. Aquest premi va ser creat l’any 1992 per l’Obra Social de Caixa Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i vol retre un homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas, que va morir l’any 1991 a l’edat de 45 anys.

La convocatòria s’adreça a joves músics estudiants dels darrers cursos de grau superior i a professionals del sector. S’hi poden presentar grups de cambra d’un mínim de tres músics, instrumentals o vocals; el nombre màxim és de nou músics i s’hi admet la presència de director si el grup ho considera necessari. L’edat mitjana dels components del grup no pot superar els 35 anys.

Les proves es realitzaran a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa i al Centre Cultural Terrassa del 9 a l’11 de novembre de 2018. El termini d’inscripció és el dia 21 de setembre de 2018. Hi haurà una primera prova eliminatòria, una semifinal i una final. Cada grup haurà de portar preparat un mínim de quatre obres completes, que hauran d’incloure dues obres del segle XX o XXI, una del segle XIX i una de lliure elecció. Una de les quals haurà de ser d’autor català.

El grup guanyador rebrà 20.000 euros com a retribució d’una gira de 5 concerts que se celebraran a diferents espais referents de tot Catalunya. El premi també inclou un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals. El segon premi consisteix en una gira de quatre concerts dins la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, retribuïts segons els honoraris vigents. L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) oferirà per a ambdós premis un pla de mentoring i promoció.

Els membres del jurat, format per personalitats de reconegut prestigi en el panorama musical català, seran el director de cors i orquestra Jordi Casals, que actuarà com a president, la cantant Glòria Coma, el flautista Claudi Arimany, la pianista Alba Ventura i el violoncel·lista Lluís Heras. El veredicte es farà públic el divendres 16 de novembre de 2018 en l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa.

Aquest premi és un dels nou que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb BBVA CX, impulsa en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya, amb l’objectiu comú d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya. El Premi BBVA de Música va néixer l’any 2016 i prové del premi biennal de Música de Cambra Montserrat Alavedra, que històricament havia convocat l’Obra Social de l’antiga Caixa Terrassa (darrera edició l’any 2012).

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet