ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Música Antiga de Poblet recordarà el monjo Mateu Fletxa el Vell

17/5/2018 |

 

La sisena edició del Festival de Música Antiga del monestir de Poblet, que se celebrarà del 10 al 12 d'agost sota la batuta del mestre igualadí Jordi Savall, recordarà el monjo i compositor renaixentista Mateu Fletxa el Vell, que va morir al monestir el 1553. Ho farà amb un concert d'homenatge, l'últim dia del certamen, a l'Antic Dormitori dels Monjos, on es diu que va morir, i que donarà veu al seu gènere musical Amanides.

La memòria i els símbols: del Poder, la Fe i de l'Exili és el fil conductor d'un festival, va explicar Savall, que se centrarà a recordar el passat, però també a mirar cap al futur. El festival s'encetarà a la plaça del monestir amb el concert d'Orpheus XXI i Hespèrion XXI titulat Camins a l'exili i de l'esperança, en què joves músics refugiats i immigrants d'entre 8 i 20 anys interpretaran músiques cristianes, jueves i musulmanes al voltant del Mediterrani. Com a novetat, el compositor català ha remarcat que el festival passarà de tres a quatre concerts per poder incorporar l'actuació d'una formació emergent, que en aquest cas serà Tasto Solo, un grup que el segon dia del festival actuarà al Refetor dels Conversos del recinte per oferir un recorregut per la música de l'Anglaterra del segle XVI.

El tercer concert serà a l'Antic Dormitori dels Monjos amb Le Concert des Nations, que interpretarà la peça Les Nations, del francès François Couperin, sota la direcció de Savall. El mestre igualadí també participarà en el Festival de Música Sacra de Fes, del 22 al 30 de juny, que reunirà més de 500 artistes d'arreu del món.

A Poblet, el festival es complementarà amb col·loquis previs a cada concert amb ponents com Josep Maria Bricall, doctor en Economia i exrector de la UB; Eduard Segarra, professor de Dret de Nacionalitat, Estrangeria i Ciutadania Europea, i el musicòleg Josep Maria Gregori. 


Regió 7

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet