ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Daniel Ariño i Maria Mauri musiquen ‘El nus la flor' d'Enric Casasses

16/5/2018 |

 


Daniel Ariño, Maria Mauri i Enric Casasses

El pianista i compositor Daniel Ariño ha seleccionat 43 poemes de la darrera obra d’Enric Casasses, El nus la flor(Edicions Poncianes, 2018), per convertir-los en un cicle de cançons i recitats en què la poesia i la música s’entrellacen en la veu parlada del mateix Casasses i en la veu cantada de Maria Mauri. El nus la flor és una aposta per crear un gran cicle de cançó i recitat en català que integra una gran varietat de tendències estètiques: des de l’impressionisme, el modernisme i l’espectralisme fins al jazz, el flamenc o el cabaret.

En el pas d’un dia, l’amor transita per 21 cançons amb la veu de Maria Mauri i el piano de Daniel Ariño, que contrasten amb el to íntim, reflexiu, humorístic i passional dels poemes recitats pel mateix Enric Casasses, sempre acompanyat pel piano. Sentiment i pensament formen un tot orgànic expressat en l’esdevenir del temps. La poesia d’Enric Casasses, qualificada de juganera i calidoscòpica, rica de formes i estils, ja porta la música a dins. Després d’uns anys de la publicació del seu últim llibre, aquest poeta barceloní reapareix amb El nus la flor en llibre i en CD acompanyat d’aquests dos músics joves formats a l’ESMUC, que han trobat en la seva poesia el nexe per al seu primer treball conjunt.

L’Associació Joan Ponç (Edicions Poncianes) està editant el llibre i el CD El nus la flor, que es publicarà a finals d’any. A través del portal Verkami s’ha engegat una campanya (promoguda per la nova productora MOU), activa fins al 2 de juny, per poder cobrir les despeses del concert de presentació del CD el 3 de juny a la Jazz Cava de Terrassa, mitjançant la compra d’entrades, així com exemplars del CD i llibre. Podeu veure’n aquí un vídeo de promoció.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet