ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Efemèrifes a Òpera en Ruta de Sarrià

4/5/2018 |

 

 

Torna Òpera en Ruta, la iniciativa del districte Sarrià-Sant Gervasi que, en la seva setena edició, del 5 al 16 de maig, presenta un bon grapat de propostes programades als diferents equipaments dels districte que estan relacionades amb l’òpera, quasi totes de manera gratuïta, com ja és tradició, i que serviran per commemorar tres efemèrides força interessants: els 150 anys de la mort de Rossini, els 250 anys de la primera òpera de Mozart i els 200 anys del naixement de Gounod.

Aquesta primera quinzena, Sarrià s'omple d'òpera

Aquesta primera quinzena, Sarrià s’omple d’òpera

La inauguració serà el dissabte, 5 de maig, a les 12, a la plaça del Consell de la Vila, amb un itinerari musical participatiu que convida tothom a cantar i a passejar pels carrers amb els principals personatges operístics.

Diumenge, a les 19 h i al Tetre de Sarrià, es presenta l’espectacle Òpera Exprés, amb un concert semi-escenificat de Roberto Devereux, de Donizetti, a càrreg de Belcanto MSC, amb la soprano Ximena Augurto, la mezzo Laura Vila, el tenor Marc Sala i el baríton Carles Daza, amb Viviana Salisi al piano i els comentaris musicals d’Albert Galceran. Dilluns 7, a les 17.30h, hi haurà l’espectacle familiar Contes d’òpera, a la biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, a càrrec de Núria Clemares i a, les 18.30h, Edgar Villanueva farà una conferència sobre Rossini a la Biblioteca Clarà: “Rossini, el bon vivant de la música”. A les 19.30h, al centre cívic Sarrià, es presentarà un recital amb àries d’òperes de Rossini, Mozart, Fauré, Bellini i Gounod, amb la soprano Helena Resurreiçao, i la pianista Elisabet Barroso, mentre que a les 19.30h i al centre cívic Vil·la Florida, hi haurà el recital “Diverses cares de l’òpera”, un tast de personatges operístics a càrrec de Néstor Pindado, baix-baríton, i Mercedes Gancedo, que estaran acompanyades al piano per Josep Buforn.

El 200 aniversari del naixement de Charles Gounod se celebrarà dijous, 10, a les 19.30h, amb una audició comentada del seu Faust, a càrrec d’Albert Vilardell, que tindrà lloc al casal de la gent gran Can Fàbregas, mentre que al centre cívic Pere Pruna, els nens i nenes podran gaudir d’una activitat en torn de la Ventafocs, de Rossini.

“Camí de l’òpera” és un espectacle familiar i un recorregut a través de la història de l’òpera, amb la mezzo Assumta Cribillers i el baríton Germán de la Riva, que es presentarà divendres, 11 de maig, al centre cívic Vallvidrera- Vázquez Montalbán, mentre que a la Casa Orlandai, i a les 17.30h, hi haurà una gimcana dinamitzada per joves de l’esplai Movi i PACSS que servirà per descobrir el món operístic: “L’òpera mola”. A les 18h, l’espectacle infantil “Una tarda d’òpera” es representarà a la biblioteca Clarà, amb fragments de Falla i Ravel, a càrrec de Núria Clemares.

Aquest mateix divendres encara hi haurà tres propostes més. “Bojos per l’òpera”, al centre cívic Can Castelló, a càrrec de Barcelona Clàssic Concert, un concert amb fragments, entre d’altres títols, d’El barber de Sevilla i Les noces de Fígaro, a les 19.30 h; al centre cívic Pere Pruna, i a les 20 h, la mezzo Marta Fiol i el pianista Carles Puig presentaran l’espectacle “De l’òpera al cabaret” i, finalment, a l’Espai Putxet, la soprano Romina Krieger i la pianista Maria Lebedeva faran un recorregut per les figures femenines mozartianes, acompanyades per la narradora Maria Voronkova, amb “Le donne di Mozart”.

Dissabte, 12, tindrà lloc la representació de l’òpera rossiniana L’ingano felice, a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sarrià. Serà a les 20 h. al Teatre de Sarrià, i podrem descobrir una divertida obra d’embolics entre els ducs Bertrando i Isabella, Orondo, l’ajudant del duc, i Tarabotto. El dimarts, 15, a les 18.30h, i a la biblioteca Josep Miracle, Lídia Bardina farà una conferència i audició comentada, “La presència de l’òpera al cinema”, amb comentaris sobre films de Visconti, Orson Welles i Passolini, mentre que el dimecres, 16, a les 18.30h, a la biblioteca Clarà, Edgar Villanueva farà la segona sessió de “Rossini, el bon vivant”, que servirà per cloure les jornades.

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet