ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Matthias Goerne, Juan de la Rubia i la Freiburger Barockorchester, junts al Palau

30/4/2018 |

 

 

Matthias Goerne, Juan de la Rubia i la Freiburger Barockorchester, junts al Palau en un concert centrat en Bach i Händel


 

Matthias Goerne

Demà dimarts, 1 de maig, a les 17.30 h, el cicle Palau Bach (al Palau de la Música Catalana) presenta un concert amb diversos atractius. D’una banda, la presència del baríton Matthias Goerne, un dels màxims exponents de la tradició liederística, acompanyat de la Freiburger Barockorchester, una de les formacions barroques més prestigioses del món. I també la presència de l’organista Juan de la Rubia, al costat de la Freiburger, en un concert amb un repertori centrat en Bach i Händel, compositors que van néixer el mateix any.

Goerne, un dels cantants més reclamats internacionalment i convidat habitual dels més importants festivals i sales de concerts, protagonitzarà les Cantates números 56 i 82 de Bach, que juntament amb la BWV 158 formen la trilogia completa de cantates amb baix solista del Kantor de Leipzig. Ich habe genug és un dolç comiat del món, amb cançó de bressol inclosa, mentre que Ich will den Kreuzstab gerne tragen planteja una al·legoria de la vida com a travessia pel mar. 

Juan de la Rubia

Per la seva banda, Juan de la Rubia, que ja va col·laborar amb la formació alemanya convidat pel Palau l’any 2015, presentarà en aquesta ocasió al costat de l’orquestra dues simfonies de Cantates amb obligato d’orgue bachianes que obriran la primera i la segona parts del concert, així com el Concert per a orgue en Fa major de Händel, que el compositor va donar a conèixer durant les representacions de l’estrena del seu oratori Israel in Egypt. Finalment, cal destacar que l’orquestra sola interpretarà el darrer Concerto grosso, op. 6 de Händel, que, a més de ser un autèntic homenatge a la música d’Arcangelo Corelli, va suposar un dels seus grans èxits editorials.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet