ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Doble bitllet per concerts audiovisuals a L'Auditori

28/4/2018 |

 

 

L’Auditori organitza aquest dissabte dos concerts en molt poques hores de diferència. Primer tindrà lloc un concert i la instal·lació audiovisual Pausa de Barbara Held i Benton C Bainbridge. A la instal·lació, un generador de patrons binaris generarà ritmes a través dels samplers de la flauta. Seguidament, el grup austríac PHACE representarà l’òpera An Index Of Metals del compositor italià Fausto Romitelli, amb vídeos multiprojecció i música electrònica. Tenen lloc en el marc de Sampler Sèries, el cicle de música contemporània de L’Auditori.

El grup austríac PHACE representarà An Index Of Metals

Per una banda, tindrà lloc el concert i la instal·lació audiovisual Pausa de la flautista Barbara Held i l’artista multimèdia Benton C Bainbridge. Aquesta proposta comença amb el concert quadrifònic de Barbara Held a les 6 de la tarda, a la Sala 4 Alicia de Larrocha.

Pausa explora el límit que separa les instal·lacions audiovisuals de les obres performàtiques. Plantejada en doble format a L’Auditori, com a concert audiovisual quadrofònic i com a instal·lació audiovisual en diferents pantalles, a Pausa el processament d’imatges en temps real i els sons acústics i electrònics es condueixen mútuament. En la instal·lació audiovisual, un generador de patrons binaris genera ritmes a través dels samplers de la flauta que s’han anat captant durant el concert.

A les 8 del vespre, el grup austríac PHACE representarà, juntament amb la soprano Daisy Press i sota la direcció de Nacho de Paz, l’òpera amb vídeos multiprojecció i música electrònica An Index Of Metals del compositor italià Fausto Romitelli, mort prematurament als 41 anys. Es tracta d’una obra fascinant i melancòlica a parts iguals que Romitelli va escriure en els seus últims mesos de vida.

Poc abans de la seva mort prematura, el compositor italià Fausto Romitelli va concebre, juntament amb el videoartista Paolo Pachini i la poeta Kenka Lèkovich, una ambiciosa òpera en vídeo per a soprano, ensemble, electrònica i multiprojecció. Imatges amb reflexos metàl·lics lluminosos, tres poemes vívidament gestuals i un ensemble amplificat i processat al límit al servei d’una obra paradoxal que extrema les possibilitats de la música escènica. Una obra cabdal del nou repertori, innovadora i melancòlica a parts iguals, en mans de l’ensemble austríac Phace i l’extraordinària soprano nord-americana Daisy Press sota la direcció de Nacho de Paz.

L’accés al concert i instal·lació audiovisual anterior és gratuït amb l’entrada de PHACE que val 10 euros.

David Parreño Mont
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet