ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Marc Heredia debuta amb la Banda Municipal a l'Auditori amb el concert de Grieg

20/4/2018 |

 

El proper diumenge 29 d’abril a les sis de la tarda a la Sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona, el pianista català Marc Heredia farà el seu debut amb la Banda Municipal de Barcelona. Interpretarà el Concert per a piano en la menor, op.16 i estarà dirigit, també per primera vegada pel seu titular, Salvador Brotons. A més del concert de Grieg, en aquest concert també es podrà escoltar Fanfare amd Choral for band de Hovland, Aladdin Suite de Nielsen i Sigurd Jorsalfar de Grieg una representació de música de Noruega i Dinamrca, càlida i romàntica, intensa i emocionant.

Heredia afronta aquest concert amb molta il·lusió per tornar a tocar a l’Auditori. Sóc nascut a Bcn i sempre que hi toco em fa la mateixa il·lusió que la primera vegada, a més tinc moltes ganes de tocar amb la Banda, ja que m’estreno amb ells i fer-ho justament amb la de Barcelona és una gran alegria. Així mateix, també és un gran plaer fer música junts amb en Salvador Brotons ja que fa molts anys que ens coneixem i també és la primera vegada que em dirigirà.

Així mateix, el pianista afirma que musicalment, em ve molt de gust tornar a tocar el concert de Grieg. El vaig tocar en públic per primera vegada quan tenia 23 anys (ara en tinc 29) i des de aleshores l’he anat tocant altres vegades però em ve de gust tornar-lo a redescobrir. Per a mi és un concert fantàstic, molt romàntic, però a la vegada amb una estructura molt clàssica, grans moments de dramatisme i lirisme, i influències rítmiques molt evidents, sobretot al tercer moviment, del folklore escandinau. Aquesta combinació fa que sigui uns dels meus concerts preferits del repertori i un amb el que em sento especialment còmode i amb moltes ganes de passar-ho fent música amb el mestre Brotons i la Banda Municipal de Bcn.

Previ al concert, a les cinc de la tarda, la doctora en musicologia, Anna Costal, ajudarà a entendre la riquesa de la música escandinava. La Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons, ofereix una temporada estable de concerts a L'Auditori, d'on és formació resident. Es vol potenciar l’estrena i interpretació d’obres de compositors catalans, donar a conèixer el repertori original per a banda simfònica i realitzar una programació variada i popular amb l’objectiu d’apropar la música a la ciutadania.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet