ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els Kebyart Ensemble es presenten a l'Emergents Barcelona Music Festival

4/4/2018 |

 

 

El proper dilluns 9 d’abril a les 21 hores a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona dins de l’Emergents Barcelona Music Festival, que reuneix als millors exponents del nou talent nacional i internacional, el quartet de saxos Kebyart Ensemble es presentaran per primera vegada davant del públic de l’Auditori de Barcelona. El quartet està format per Víctor Serra, saxòfon alt, Pere Méndez Marsal, saxòfon soprano, Daniel Miguel, saxòfon baríton, y Robert Seara Mora, saxòfon tenor.

La presentació dels Kebyart Ensemble, s’inclou dins de les propostes que L’Auditori i Joventuts Musicals presenten conjuntament al Festival Emergents que ens permetran gaudir del talent dels intèrprets de casa nostra. Els programes del triple concert que aquests joves músics ens oferiran venen marcats per l’obra de Claude Debussy, de qui enguany commemorem el centenari de la seva mort, i pels encàrrecs que cadascun d’ells estrena. El mateix dilluns 9 d’abril i previ al concert dels Kebyart Ensemble, podrem escoltar a Agnès Mauri, violista formada a l’ESMUC i guardonada en l’edició 2015 d’El Primer Palau i a continuació tindrem al pianista Albert Cano, distingit en nombrosos concursos internacionals.

El programa que interpretaran els Kebyart Ensemble

GLAZUNOV:  Quatuor pour Saxophones en Si bemoll major op. 109

RÍO PAREJA: Parhelia (estrena, encàrrec Kebyart Ensemble)
DEBUSSY:  París 1918 – Recull i arranjaments a càrrec de Kebyart Ensemble

   - Prélude de la Suite Bergamasque (1890)
   - Menuet de la Petite Suite (1886-1889)
   - Le Petit Berger de la Suite Children’s corner (1906-1908)
   - Golliwog's Cake-Walk de la Suite Children’s corner (1906-1908)

L’estrena de José Río Pareja en paraules del propi autor defineix l’obra com: Els parhelis, “parhelia” o col·loquialment “sun dogs” en anglès, són uns fenòmens òptics, de la família dels halos, causats per la refracció de la llum del sol quan passa a través dels cristalls de gel en suspensió a l'atmosfera, que produeixen dues taques lluminoses a banda i banda del sol. En alemany es coneixen com a “Die Nebensonnen”, precisament el títol de la penúltima cançó del cicle Winterreise de Franz Schubert. El text d'aquest lied, escrit com tot el cicle del Viatge d'hivern pel poeta Wilhelm Müller, comença descrivint justament aquest fenomen òptic: "Vaig veure tres sols al cel...".

Les diferents variacions de lluminositat i brillantor d'aquests “falsos sols” i la seva analogia sonora mitjançant una selecció de sons del quartet de saxos que presenten patrons repetitius d'alteració quasi microscòpica en les seves amplituds, freqüències o espectres són la base creativa d'aquesta obra. Un desenvolupament gradual des de difònics de naturalesa consonant a multifònics més dissonants ens acosta metafòricament a aquests parhelis, com un viatge sonor des de l'observació en la llunyania dels primers raigs de llum fins a la visió propera de la intensa radiació.

 

Sobre els Kebyart Ensemble

Creat a l’ESMUC l’any 2014 per aquests quatre joves catalans, van ser inicialment guiats per Nacho Gascón. També han seguit consells de músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Alexander Pavlovsky i Ori Kam (Jerusalem Quartet), Vincent David, Jordi Francés, Albert Julià i l’Ensemble Squillante.

Inspirats per la riquesa tímbrica, rítmica i estilística de la música tradicional d’Indonèsia decideixen unir els mots kebyar+art, essent el Gamelan Gong Kebyar un dels conjunts instrumentals de l’illa de Bali. L’orientalisme balinès, com d’altres músiques al·lòctones, ha influït en l’estètica de nombroses obres d’autors occidentals dels segles XX i XXI.

Són els guanyadors del cicle “El Primer Palau 2016”. També han estat guardonats amb el prestigiós “Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra – Premi BBVA de música”. El 2017 han guanyat el segon premi al “Concurs Mirabent i Magrans de Sitges”. L’any 2015 van obtenir el segon premi de la 84a edició del “Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España” i anteriorment han rebut el primer premi al “X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès”.
Durant la temporada 2017-2018 realitzaran una gira de concerts per diverses sales de l’estat Espanyol. A més a més també han actuat a l’estranger en llocs com Rússia, Països Baixos i Luxemburg.

Acaben de presentar el seu primer treball discogràfic  Accents, sota el segell de Columna Música.

Des del 2017 són artistes de la casa Selmer i Vandoren.

Per a més informació i compra d’entrades:

www.kebyart.com

https://www.auditori.cat/ca/agnes-mauri-albert-cano-kebyart-ensemble

 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet