ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una setmana pels emergents a L'Auditori

29/3/2018 |

 

 

Els joves talents nacionals i internacionals seran els protagonistes del Festival Emergents a L’Auditori durant la primera setmana d’abril. Seran nou dies en què tindran lloc 21 concerts. No hi haurà descans a L’Auditori des del 3 fins al 10 d’abril. La Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el jove pianista Hiroo Satoguanyador del Maria Canals 2016, seran els encarregats d’obrir el festival. La JONC, com a mostra del talent musical del país, dona el tret de sortida amb un programa rus: la Simfonia núm. 6 “Patètica”, de Txaikovski, i el Concert per a piano de Scriabin, amb el jove pianista Hiroo Sato, format al Japó, a Berlín i a Moscou.

Quatuor Hanson

Per celebrar els 400 anys del naixement de Joan Cererols, patriarca de la música moderna montserratina, Jordi Savall proposarà el 4 d’abril dues de les seves obres més conegudes: Missa de difunts i Missa de batalla. I ho fa posant la primera pedra de la Jove Capella Reial de Catalunya, que vol potenciar els joves talents de la música antiga al nostre país.

El Festival Emergents també dedicarà un dia al quartet de corda amb el viola del Quartet CasalsJonathan Brown. El 5 d’abril arrencarà un triple concert que comptarà amb el debut del Quatuor Hanson, nascut al Conservatori Superior de Música de París. El seguirà el Cosmos Quartet, una formació catalana que va ser semifinalista del Concurs de Quartets de Ginebra, i finalment tancarà la jornada amb el debut del Calidore String Quartet, que en els darrers anys s’ha endut grans premis internacionals de prestigi arreu d’Europa.

La jornada Emergents del divendres, 6 d’abril, estarà dedicada a les ECHO Rising Stars, joves talents internacionals que han estat seleccionats per les principals sales de concert d’Europa. És el cas de la soprano Nora Fischer, el trompetista Tamás Pálfalvi i la viola Ellen Nisbeth.

Quatre “emergents” també debutaran el cap de setmana del 7 i 8 d’abril. La clarinetista Ona Cardona, el violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason (amb 17 anys), el baríton Josep Ramon Olivé i el pianista Rémi Geniet. Amb la Banda Municipal de Barcelona, debutaran el 8 d’abril Jorge Monte de Fez a la tromba i Olivier Stankiewicz a l’oboè.

Les propostes també arriben de la mà de les Joventuts Musicals, que la nit del 9 d’abril presenten tres programes variats que inclouen, a més, diferents obres del compositor Miquel Oliu, premi Reina Sofia 2015. El triple concert arrenca amb la violista Agnès Mauri, guardonada al Primer Palau, i continua amb el pianista Albert Cano, reconegut amb una distinció especial al Concurs Internacional Ricard Viñes i guanyador, amb només 14 anys, del primer premi a l’International Chopin Festival de Masòvia. Tancarem la vetllada amb el Kebyart Ensemble, un excepcional quartet de saxos sorgit de l’ESMUC, guanyador del Primer Palau 2016.

Assaig de l'Esmuc Ensemble

Assaig de l’Esmuc Ensemble

L’11 d’abril clourà aquest cicle de concerts l’ESMUC Ensemble i Sampler Sèries. Les dues formacions presentaran un concert protagonitzat per joves talents de l’ESMUC amb apropaments estètics i escènics contrastats. D’una banda, Persephassa (1969) per a sis percussionistes distribuïts al voltant del públic, un clàssic del segle XX en què Iannis Xenakis tracta l’espaiament del so com a paràmetre musical a través de diverses tècniques compositives. De l’altra, una sessió d’improvisació lliure per a grup instrumental guiada per la percussionista Núria Andorrà, una de les improvisadores més actives de l’escena actual.

Cada actuació diària estarà acompanyada d’un postconcert de jazz, en què actuaran Pentatomic Band (format per quatre joves i el saxofonista Eladio Reinón), el trio de Max Villavecchia amb Javi Garrabella i Joan Carles Marí, Liceu’s Supersax Project, ESMUC Jazz Projecte, el cantant i pianista Antonio Navarro i guitarrista de flamenc Juan Antonio Moya.

David Parreño Mont
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet