ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Valentí Oviedo, nou director general del Liceu

23/3/2018 |

 

 Avui s’ha fet públic que el relleu de Roger Guasch a la direcció general del Gran Teatre del Liceu recau en la figura de Valentí Oviedo, actual gerent de l’ICUB.

Valentí Oviedo

Just el dia abans de presentar la temporada artística 2018/19, el Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu ha nomenat Valentí Oviedo com a nou director general de la Institució. El nou càrrec ha estat seleccionat mitjançant la convocatòria d’un concurs públic liderat pel president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, amb la col·laboració d’una empresa de selecció.

Des de Núvol valorem molt positivament aquesta incorporació en el món liceista, ja que ens consta que és un gran motivador d’equips amb idees molt innovadores, però val a dir que potser hagués estat més fructífer promocionar el talent intern per ordenar una macroestructura com aquest colisseu, gesta que costa temps d’assolir. En qualsevol cas, avui també, el Consorci del Gran Teatre del Liceu ha designat Valentí Oviedo com a nou director general. La plena incorporació al càrrec està prevista a primers de maig.

Llicenciat en Administració d’Empreses, MBA per l’IE i PDD per IESE, Oviedo compta amb una notable experiència en la gestió d’equipaments culturals. Actualment és el gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona, càrrec que ostenta des del juliol del 2016. Anteriorment ha estat gerent del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra (OBC) entre el 2013 i 2016, amb una meritòria i reconeguda contribució a la millora de l’entitat.

Va iniciar la seva carrera professional en el sector privat financer, però gràcies al seu vincle amb la cultura i les arts va passar a dirigir entre 2008 i 2013 l’empresa municipal Manresana d’Equipaments Escènics encarregada de la gestió del Teatre Kursaal i el Teatre Conservatori de Manresa. Ha col·laborat com a docent en matèria de finances i màrqueting al Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i ha estat membre de la junta de l’Associació de Gestors Culturals de Catalunya i de l’Associació Cultural El Galliner.

Aquí refresquem un article en ocasió de la publicació d’El canvi cultural a Catalunya, de Jordi Cabré, en què es recull el testimoni d’Oviedo quan encara era gerent de l’Auditori de Barcelona.


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet