ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La temporada 2018 d'El Monegal presenta nou concerts de qualitat amb intèrprets destacats del país

23/3/2018 |

 

 

Cor de Noies de l’Orfeó Català. © Ricardo Ríos Visual Art

Aquesta temporada 2018 l’establiment hoteler i restaurant El Monegal (a Sant Llorenç de Morunys, Solsonès) presenta nou concerts, la majoria amb intèrprets del país, en una proposta totalment consolidada amb més de deu anys d’història i un centenar de concerts realitzats. Durant aquests anys d’activitat concertística, vessant cultural de l’oferta de l’establiment, han actuat a El Monegal més de 130 reconeguts artistes gràcies a la complicitat dels músics i a la fidelitat del públic. Així, s’han ofert recitals de cant i piano, grups de cambra, solistes i fins i tot òpera, i també homenatges, conferències i taules rodones. La temporada va començar el dia 3 de febrer passat amb l’actuació de la violinista Al·la Voronkova i la Camerata Vivaldi amb un programa que va incloure Les quatre estacions de Vivaldi i de Piazzolla.

El pianista Mac McClure

La temporada seguirà el proper 14 d’abril amb l’actuació de les joves Ayako Fujiki i Oksana Shymanska al piano a quatre mans, amb obres de Shubert, Rachmàninov, Debussy, Poulenc i Ravel. Un dels artistes fidels del cicle és Mac McClure, pianista assidu de les temporades, que hi actuarà el 12 de maig fent duo amb el violinista colombià Juan Carlos Higuita, amb un programa d’obres de Carlos Figueroa, Jaime León i Eduard Toldrà, entre d’altres. La jove mezzosoprano Andrea Orjuela oferirà el 2 de juny un recital d’àries d’òpera i cançó i estarà acompanyada al piano per Mac McClure. I el 6 d’agost El Monegal acollirà un concert de l’AIMS, l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona.

La mezzosoprano Marta Infante

Ja al setembre, el dia 29, la mezzosoprano Marta Infante repetirà presència al cicle amb un programa basat en obres de Dvořák i estarà acompanyada al piano per Jorge Robaina. El 10 de novembre serà el torn de la música coral amb les veus del Cor de Noies de l’Orfeó Català, amb el seu pianista Josep Surinyac i la directora titular, Buia Reixach i Feixes. El Cor oferirà un programa amb fragments del Llibre vermell de Montserrat i el Cançoner d’Uppsala i obres de Guerrero i Hella Johnson, entre d’altres. El 17 de novembre tindrà lloc un concert especial que forma part de la celebració dels 50 anys de carrera dels germans Lluís Claret (violoncel) i Gerard Claret (violí), que actuaran al costat del pianista Albert Atenelle, en una nova reunió del Trio de Barcelona, amb obres de Beethoven i Mendelssohn. Finalment, l’1 de desembre el cicle es clourà amb l’actuació de la soprano Elena Copons i el tenor David Alegret, que actuarà per primera vegada a El Monegal.

Des de l’any 2006 aquest hotel i restaurant solsoní, envoltat de naturalesa i al peu de la serra del Port del Comte, organitza cicles de concerts de petit format amb una gran acceptació de públic i que es poden completar amb una oferta gastronòmica de qualitat (concert i sopar, de 45 a 50 euros) i/o amb estades de cap de setmana (cap de setmana musical: dues nits + concert + sopar el dia del concert, 280 euros). També s’ofereix un abonament de temporada (100 euros).

Tots els concerts, en dissabte (llevat del dilluns 6 d’agost, concert de l’AIMS, hora per confirmar), començaran a les 6 de la tarda a l’auditori de l’hotel (entrada, entre 10 i 30 euros). Per a més informació: www.monegal.com


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet