ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Presentació de la 35a temporada d'Ibercamera, en la que coneixerem Fumiaki Miura

17/3/2018 |

 

El passat divendres va tenir lloc la sempre esperada presentació d’una nova temporada d’Ibercamera, la promotora privada de concerts amb més tradició als nostres auditoris que any rere any manté una constant de qualitat admirable. Després de fer-ne el seguiment durant els darrers anys crec que la clau del seu èxit (sobreviure ja és un èxit!) és el saber combinar la capacitat d’atracció de grans patums del panorama musical mundial amb el bon nas per identificar joves amb extraordinària projecció i esdevenir la seva plataforma per créixer i donar-se a conèixer. En el primer grup venen al cap noms com Richter, Jessye Norman, Pollini, Brendel, Previn, Maazel, el Quartet Juillard, i un llarg etcètera; i entre els segons destaquen, entre els recents, la pianista russa Varvara, Trifonov o la nova incorporació a la temprada 35, el violinista japonès Fumiaki Miura, de qui Pinchas Zukerman ha dit que garanteix el màxim nivell del violí per a les properes dècades. Aquest bon nas i bon gust juntament amb la capacitat de renovació al saber apostar i atraure joves promeses, i el coneixement del públic al qual adrecen les propostes, com a claus de l’èxit.

La descripció feta pel president del GrupCamera, Josep Maria Prats, mostra una 35a temporada que s’estructura al voltant de deu concerts més un d’extraordinari (El amor brujo amb Heras-Casado, en col•laboració amb l’Auditori). Les orquestres que ens visitaran són la Simfònica de Ràdio Stuttgart amb Inbal, la de Düsseldrof amb Fischer, la de Cambra de Munic, la Instruments of Time & Truth Oxford Voices amb Higginbottom, la Txaikovski amb Fedosseiev i la Simfònica de Viena amb Kavakos. Pel que fa als solistes, alguns de ben coneguts com Volodos i Pires i la novetat esmentada de Miura amb Varvara al piano interpretant la Kreutzer, a més de sonates de Mozart i Schubert.

He volgut deixar a banda el concert de commemoració dels 35 anys per la seva excepcionalitat: l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky amb Trifonov al piano i Gergiev a la direcció interpretaran l’11 de març la Cinquena Simfonia de Mahler i el 2n Concert de Rakhmaninov, dues meravelles amb artistes de primeríssim nivell com a regal d’aniversari. Immillorable.

Resumint, una programació com la que estem acostumats que de ben segur permetrà mantenir la fidelitat cercada tant pel que fa al públic com pel que fa als seus artistes sense oblidar un increment en un dels valors del GrupCamera ‘l’accessibilitat a la música clàssica’ amb accions adreçades a fomentar l’interès per part del públic jove i l’acció social amb el programa Apropa Cultura.

Finalment destacar una nova iniciativa que permetrà reviure moments excepcionals als que hagin pogut assistir als concerts, descobrir-los als que no hi has anat i anar creant un fons de gran interès i qualitat, l’anomenada LiveCamera on es podrà accedir a la gravació íntegra de determinats concerts. Inaugurarà la iniciativa l’excel•lent Segona de Mahler de fa unes setmanes amb Gergiev dirigint la Mariinsky i els cors de Mireia Barrera.

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet