ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ignasi Cambra debuta amb l'OBC acompanat de Maria Joao Pires

25/1/2018 |

 

El pianista català Ignasi Cambra actuarà per primera vegada com a solista de l’OBC els propers dies 9, 10 i 11 de gener a L’Auditori de Barcelona, interpretant el Concert per a dos pianos i orquestra núm. 10, KV. 365, en Mi bemoll major de Mozart, al costat de Maria João Pires. Aquesta serà una de les últimes oportunitats de veure tocar a la gran pianista portuguesa abans que es retiri.

Sota la direcció del director titular de l’OBC, Kazushi Ono, els dos pianistes uniran el seu talent per interpretar el concert de piano que Mozart va escriure quan només tenia 23 anys per a la seva germana Nannerl. El diàleg musical que s’estableix entre els dos instruments és brillant i emotiu, amb intercanvis rítmics i moviments ràpids que es van perseguint, com si fossin dos nens que juguen. Records d’infantesa plens d’amor que Mozart va escriure amb la idea de ser interpretats a duo amb la seva germana.

A més a més d’aquesta obra, el programa també inclou l’estrena de Deus ex machina de Ferran Cruixent, encàrrec de la Fundación SGAE, AEOS i l’OBC, així com la Primera de Brahms, simfonia que Kazushi Ono feia temps que tenia especial interès a interpretar amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

El concert que interpretarà Ignasi Cambra forma part del projecte “Partitura”, una iniciativa impulsada per la pianista Maria João Pires i promoguda per un col•lectiu d’artistes, amb l’objectiu d’enaltir els valors estètics, ètics, socials, pedagògics i espirituals dins la societat. Entre les múltiples facetes del projecte, hi ha la d’avalar i promocionar a joves intèrprets a través de l’organització de concerts amb músics de diferents generacions perquè puguin compartir escenari i experiència.

Ignasi Cambra va ser becat als 17 anys per la Jacobs School of Music de la Universitat Bloomington i ha estudiat amb Alexander Toradze a South Bend i amb Jerome Lowenthal i Matti Raekalio a la Juilliard School de Nova York. Ha actuat en escenaris tan prestigiosos com el Carnegie Hall de Nova York, el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, o l’Auditorio Nacional de Madrid, i ha format part de la programació de la Quinzena Musical de Sant Sebastià, d’Ibercamera i de la Schubertíada de Vilabertran i del Festival Castell de Peralada, entre d’altres.

L’any passat va enregistrar el seu primer disc Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmaninov i en breu sortirà a la venda el segon amb Impromptus de Schubert i Copin.

Entre les properes cites d’Ignasi Cambra, destaca la del dia 6 de maig a l’Auditori de Girona i la seva participació en el Festival de Música clàssica Santa Florentina.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet