ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El tenor britànic Freddie de Tommaso guanya el Tenor Viñas

21/1/2018 |

 


El segon premi recau en la soprano espanyola Leonor Bonilla i el tercer en el sud-coreà Sehoon Moon, ambdós també s’emporten el premi del públic


Freddie de Tommaso

El tenor britànic Freddie de Tommaso ha obtingut el primer premi de la 55 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, en la Final celebrada ahir divendres al Gran Teatre del Liceu. El segon premi ha recaigut en la soprano Leonor Bonilla, mentre que el tercer premi ha correspost al sudcoreà Sehoon Moon. La resta de premis oficials han recaigut en la soprano francesa Anaïs Constans (quart premi), el contra-tenor sudcoreà Jungkwon Jang (cinquè premi) i el baríton estatunidenc Andrew Manea (sisè premi).

A la Final del Tenor Viñas d’enguany han participat 16 cantants, d’un total de 515 de 60 països. Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid.

Un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann ha estat l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres del jurat formen part dels principals teatres d’òpera del món com el Teatre Bolshoi de Rússia, el Teatro alla Scala de Milà, el Metropolitan Opera House de Nova York o l’Opéra National de París entre d’altres.

El concert final
El concurs clourà demà diumenge amb el Concert Final, a les 18 hores, on els guanyadors interpretaran diverses peces acompanyades per l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigits per Sergio Alapont i presentats per Marcel Gorgori. La primera part del concert anirà a càrrec dels premiats oficials Anaïs Constans (quart premi), Jungkwon Jang (cinqué premi) i Andrew Manea (sisè premi), acompanyats dels premiats especials Inés Ballesteros, la barcelonina Serena Sáenz i Tommaso Barea. La segona part la protagonitzaran els tres guanyadors i inclourà peces com “O luce di quest’anima” (Linda di Chamounix, de Donizetti), “Me llaman la primorosa” (El barbero de Sevilla, de Giménez) interpretades per Leonor Bonilla, “A te o cara” (I Puritani, de Bellini), “Che gelida manina” (La bohème, de Puccini) interpretades per Sehoon Moon, o “È il sol dell’anima” (Rigoletto, de Verdi) interpretada per tots dos. Per acabar el guanyador de la 55 edició del Concurs, Freddie de Tommaso interpretarà “È la solita storia del pastore” (L’Arlesiana, de Cilea) i “Salut, tombeau!” (Roméo et Juliette, de Gounod).


Leonor Bonilla obté el segon premi

Aquest 2018 el Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas adquireix una nova dimensió amb la inclusió del Liceu dins la Fundació Privada Francesc Viñas juntament amb la Fundació Puig i diversos benefactors particulars per impulsar els joves talents i futures generacions de l’òpera.


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet