ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els grans mestres internacionals tornen al Conservatori del Liceu

18/1/2018 |

 

Els grans mestres internacionals tornen al Conservatori del Liceu amb la tercera edició del cicle Liceu Cambra
Oferirà fins al proper maig una programació excepcional de 23 masterclasses i 10 concerts que reunirà els estudiants del centre amb solistes de prestigi mundial.

El Conservatori del Liceu presenta el seu cicle de masterclasses i concerts Liceu Cambra, amb el que es convertirà, des d’aquest gener i fins al maig, en un punt de trobada entre estudiants de música i els grans mestres internacionals. Es tracta de la tercera edició d’aquesta programació pedagògica i artística única al nostre país, que consolida així les seves propostes d’interès excepcional tant per als joves intèrprets com per als aficionats a la música en general.

Liceu Cambra presentarà, gràcies al mecenatge de la Fundació de Música Ferrer-Salat, 23 masterclasses obertes al públic i 10 concerts a l’Auditori del Conservatori. Es fomenta així una relació fructífera entre els alumnes del centre i grans solistes orquestrals i de cambra de primer nivell, entre els quals trobem alguns dels noms més destacats de la interpretació d’instruments de vent, com Martin Fröst o Jacques Zoon, re¬ferències del món de la corda com Pavel Vernikov, Gustav Rivinius, Lukas i Veronika Hagen, cantants de gran prestigi com José van Dam o Carlos Álvarez i pianistes d’excepció com Dmitri Alexeev i Akiko Ebi.

Tots ells oferiran consells molt valuosos per a la formació dels nostres estudiants com a músics professionals, però, a més, Liceu Cambra representa una oportunitat per a tothom que vulgui acostar-se als intèrprets de referència que més admira. Es tracta, doncs, d’un cicle obert que enriqueix l’oferta d’activitat cul¬tural a la nostra ciutat.

De la mateixa manera, aquesta convivència es materialitzarà en un treball que va més enllà del món acadèmic. Gràcies als concerts programats, on els estudiants són cridats a partici¬par, podrem gaudir dels resultats d’aquest mestratge en primera persona a través de produccions professionals d’alt nivell com són les representacions de La Cenerentola, amb els alumnes del Màster d'Òpera del centre i l'assessorament de la gran Teresa Berganza, el concert dels Premis Extraordinaris de Música de Cambra del Conservatori del Liceu o Jazz Noces de Fígaro, un espectacle que aproparà l'obra de Mozart al jazz amb la direcció de Paco Mir.

A aquests concerts cal sumar-hi els recitals d’alguns dels mestres que impartiran masterclasses, com Dmitri Alexeev o Stefan Dohr (que compartirà escenari amb professors i alumnes del centre), una oportunitat única per poder veure aquests músics de prestigi internacional tocar en directe. A més, el conjunt de cambra de la Kaimerata, dirigit pel professor del Conservatori del Liceu i violinista Kai Gleusteen, tornarà a participar a Liceu Cambra amb la que serà ja la seva 8a temporada oferint el seu petit cicle monogràfic al centre, i dedicat enguany a la música de cambra txeca.


Totes les activitats es realitzaran al Conservatori Superior de Música del Liceu (c/ Nou de la Rambla, 88). Per a més informació i venda d'entrades visiteu el web:
http://www.conservatoriliceu.es/es/component/content/article/2-uncategorised/1049-cambra-2018


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet