ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una viola de gamba de 212.000 euros del segle XVII, destrossada durant un vol

11/1/2018 |

 

 

La intèrpret Myrna Herzog, de la Filharmònica d'Israel, denuncia a Facebook que el seu preat instrument ha quedat inservible i que l'aerolínia "no assumeix cap responsabilitat"

"¡Alitalia odia els músics!". Així de contundent s'ha mostrat la intèrpret Myrna Herzog en el seu compte de Facebook pel tracte que la companyia aèria italiana ha tingut per un dels seus instruments més preats, una viola de gamba del segle XVII valorada en 212.000 euros, que ha arribat totalment destrossada i inservible després d'un vol transoceànic del Brasil a Israel.

 

 

L'instrument, que partiaamb la seva propietària de Rio de Janeiro, ha arribat a Tel Aviv "salvatgement vandalitzat", en paraules de Herzog, amb la qual cosa no podrà formar part de la Filharmònica d'Israel com en anteriors ocasions. A les fotografies es pot apreciar com aquest rar i antic instrument està partit per la meitat, únicament subjecte per una feble cinta a manera d'improvisada solució.

La propietària, indignada

"Així és com Alitalia m'ha entregat la meva viola de gamba Lewis original del segle XVII després d'assegurar-me que seria introduïda i retirada de l'avió a mà [...] Sembla que l'hagi atropellat un cotxe. A més no he pogut contactar amb cap empleat d'Alitalia, l'única resposta que he obtingut és que la companyia no assumeix cap responsabilitat!", denuncia Herzog en una publicació que en cinc dies ha sigut compartida més de 56.000 vegades.


El Periòdico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet