ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

José Rafael Pascual Vilaplana, nou director de la Banda Municipal de Barcelona

30/11/2017 |

 

Substituirà Salvador Brotons, que ha sigut al capdavant de la formació durant deu anys

 

El Consell Rector del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha aprovat aquest dimecres el nomenament de José Rafael Pascual Vilaplana com a nou director artístic de la Banda Municipal de Barcelona. Pascual Vilaplana s’incorporarà al càrrec a partir de la temporada 2018-2019 per un període inicial de dos anys.

Pascual Vilaplana prendrà el relleu de Salvador Brotons, que ha sigut deu anys al capdavant de la Banda i que hi seguirà vinculat com a principal director convidat les properes 5 temporades.

Nascut el 1971, el director i compositor alacantí va estudiar bombardí i piano a la Unió Musical de Muro i direcció als conservatoris d’Alcoi i València, amb J. Cober, E. Corporon, K. Österreicher, Y. Yuhasa i H. Graf. Ha dirigit la Banda Nacional de Cuba, la de la Marina Reial d’Holanda, les Juvenils de Colòmbia, Baviera i Holanda, la Municipal de Buenos Aires, la de les forces armades d’Eslovènia, l’Aulos Wind Band de Suïssa i una bona colla de bandes municipals espanyoles, la Banda Simfònica del Musikene (País Basc), la de Cambra Manuel de Falla de Cadis i les simfòniques de Castelló, Múrcia, Gran Canària i del Vallès, entre d’altres.

Del 2001 al 2014 ha sigut principal director de l’Orquestra Simfònica d’Albacete i, des del 2015, és director artístic de la Banda Municipal de Bilbao, director de l’Orquestra de Vents Filharmonia i principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto. És professor de direcció de banda a l’ECM Vall d’Albaida, professor convidat de l'ISEB de Trento i director artístic dels cursos de perfeccionament de l’Istituto Musicale Guido Alberto Fano de Spilimbergo (Itàlia).


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet