ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Barroca Catalana inicia la III Temporada de Música Antiga

25/10/2017 |

 

 

© Marc Castañé

El proper diumenge 29 d’octubre (19 h) l’Orquestra Barroca Catalana iniciarà els concerts de tardor programats a la seva tercera Temporada de Música Antiga a l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona amb dos programes que seran dedicats a la música instrumental.

Aquest primer concert estarà basat en música italiana i es titula “Il pianto d’Arianna”, relacionat amb la segona obra que s’interpretarà, el Concerto grosso que Pietro Locatelli va compondre el 1741. Obrirà el concert el Concerto grosso en Mi menor de Francesco Geminiani i el seguiran el Concert per a oboè en Fa major i el Concert per a violí “Grosso Mogul” d’Antonio Vivaldi. I es clourà amb el Concert per a violí, oboè i cordes de J. S. Bach. Daniel Ramírez hi intervindrà com a oboè solista i Rüdiger Lotter com a violí solista i direcció.

El diumenge 19 de novembre (19 h) tindrà lloc el segon concert, “Tresors amagats”, en homenatge a Georg Philipp Telemann, amb motiu de la commemoració del 250è aniversari de la seva mort. Telemann és considerat un dels compositors més prolífics de la història de la música amb més de tres mil obres. Ple d’inventiva, Telemann combina els instruments de forma molt imaginativa; un bon exemple serà el Concert per a flauta de bec i viola de gamba que es podrà escoltar, així com el Concert de Brandenburg núm. 4 de J. S. Bach. Rüdiger Lotter, des del violí, tornarà a dirigir, i Tiam Goudarzi i Sara Parès seran els solistes de flauta, mentre que Emmanuel Balssa serà el de la viola de gamba.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet