ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘Così fan tutte' inaugura el 30è cicle Òpera a Catalunya

21/10/2017 |

 

 

Organitzat per Mirna Lacambra des de fa trenta anys, el cicle Òpera a Catalunya inicia la seva temporada el proper dimecres, 25 d’octubre, amb Così fan tutte de Mozart. Aquest títol es presenta amb el seu doble repartiment, format tant per joves intèrprets catalans com pels encara més joves membres de l’Escola d’Òpera, que ofereix les primeres experiències operístiques als estudiants. L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), que enguany celebra el seu 35è aniversari, proposa una temporada amb tres títols i un concert d’homenatge al Banc Sabadell, principal patrocinador d’aquesta proposta que suma trenta anys portant l’òpera arreu de Catalunya.

La temporada comença el 25 d’octubre al teatre La Faràndula de Sabadell amb Così fan tutte de W. A. Mozart, un dramma giocoso que porta com a subtítol “La scuola degli amanti”, un apunt important per entendre la intenció de Da Ponte a l’hora d’escriure el llibret. L’òpera és un aprenentatge dels protagonistes, guiats per la figura de Don Alfonso, per conèixer l’autèntica naturalesa de l’amor i aquest és l’aspecte que vol destacar Pau Monterde en la seva presentació escènica. Els cantants convidats a participar en aquesta producció són la soprano Núria Vilà, la mezzosoprano Anna Tobella, el baríton Carles Pachón, el tenor Joan Francesc Folqué, la soprano Elisa Vélez i el baix-baríton Enric Martínez-Castignani. D’aquesta òpera s’oferiran nou funcions, a localitats com Tortosa, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus i Tarragona, a més de tres representacions a Sabadell i dues de l’Escola d’Òpera.

Al febrer els Amics de l’Òpera de Sabadell presentaran l’agosarada empresa de posar en escena Don Carlo de Verdi, una de les seves òperes més monumentals, que requereix un gran gruix de solistes i cor. Hi participaran cantants consagrats a Sabadell, com Felipe Bou, Albert Casals, Carles Daza, Maite Alberola i Laura Vila, i dirigirà l’Orquestra Simfònica del Vallès el mestre Daniel Gil de Tejada, que també serà responsable de Così fan tutte. Les funcions començaran el 21 de febrer i s’estendran fins al 18 de març a les poblacions següents: Sabadell, Reus, Viladecans, Vic, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Girona i Granollers.

Per acabar la temporada, l’AAOS presenta un doble programa verista, format per Cavalleria rusticana de Mascagni i Pagliacci de Leoncavallo. El tenor Enrique Ferrer interpretarà el doblet Turiddu/Canio, mentre que Eugenia Montenegro serà Santuzza i Montserrat Martí farà de Nedda. També farà doblet Toni Marsol com a Alfio i com a Tonio. Dirigirà l’orquestra Santiago Serrate en una producció amb direcció escènica de Miquel Gorriz. Les funcions començaran el 25 d’abril de 2018 i arribaran a poblacions com Sabadell, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Lleida, Tarragona, Vic, Girona i Reus, fins al 22 de maig.

L’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell va néixer per impuls de Mirna Lacambra, que lidera la iniciativa des del principi. Gràcies a la seva empenta va néixer l’Orquestra Simfònica del Vallès, la temporada d’òpera de Sabadell i el cicle Òpera a Catalunya, així com l’Escola d’Òpera, que ha permès descobrir nombrosos talents els darrers anys. L’AAOS format part d’Ópera XXI (Asociación de Teatros, Festivales y Temporadas Estables de Ópera en España), format per tots els teatres i temporades d’òpera espanyols.

 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet