ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Biblioteca de Catalunya dedica una exposició als cent anys de la seva Secció de Música

19/10/2017 |

 


Imatge d’una de les sales de lectura de la Biblioteca de Catalunya

Ahir dimarts, 17 d’octubre, es va inaugurar a la Biblioteca de Catalunya (BC) l’exposició “Música i estudi. Cent anys de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya”, que es podrà veure fins al dissabte 16 de desembre a la Sala d’Exposicions de l’edifici (entrada lliure).

Aquesta exposició vol ser una mostra cronològica dels cent anys de vida de la Secció de Música seguint-ne els protagonistes, les publicacions, les activitats realitzades i els documents. Tots aquests elements corroboren la dedicació dels professionals que hi han treballat al llarg dels anys, així com la importantíssima obra de recerca duta a terme. L’exposició també vol reconèixer la confiança i el suport d’aquells que han fet créixer la Secció de Música amb donacions i dipòsits d’obres, fons i col·leccions musicals. La inauguració va comptar amb la presència de Lluís Puig, conseller de Cultura; Eugènia Serra, directora de la BC, i M. Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC i comissària de l’exposició.

Recordem als nostres lectors que el número actual de la «Revista Musical Catalana» (359, octubre-novembre 2017) dedica el Dossier al centenari de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, i sengles articles n’expliquen els orígens fins a l’actualitat, així com la importància del seu fons, un dels més singulars i remarcables del país, que custodia més de 150 arxius personals i supera els 20.000 manuscrits. Podeu adquirir la «Revista Musical Catalana» núm. 359 en versió paper (consulteu els punts de venda aquí) o bé en versió digital a través d’aquest enllaç.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet