ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga a L'Auditori

10/10/2017 |

 

 

El concert del mestre culmina la celebració del 450è aniversari de Monteverdi

Jordi Savall inaugurarà la temporada 2017-2018 de Música Antiga de L'Auditori amb les 'Vespro della Beata Vergine' de Claudio Monteverdi, en versió de la Capella Reial de Catalunya i el Concert des Nations, sota la direcció del mateix Savall. La temporada comença aquest dimarts en el marc del 450è aniversari del naixement del compositor italià. L'obra va ser composta el 1610 i constitueix una de les grans fites de la música religiosa barroca que culminarà amb les 'Passions' de Bach. En paraules del mestre Savall, la peça "no ha perdut "gens" la seva "força expressiva ni de la seva intensitat".

El mestre Savall ha assegurat que sempre intenta "treure algun matís més” però “mantenint l’originalitat de l’obra”. I ha subratllat que aquesta peça de Monteverdi “recupera la seva modernitat”. Savall ha descrit la música de Monteverdi com “forta i d’intimitat” perquè “està plena de petites capelles” on es poden trobar els sopranos, els violinistes, els tenors.

La Capella Reial protagonista per a l’èxit de l’obra

Jordi Savall ha volgut destacar que aquesta peça no és “senzilla d’interpretar”, ja que han tingut que passar “300 anys per a tornar a entendre-la” perquè requereix molt de “virtuosisme”. Es per això que ha subratllat el paper que hi juga la Capella Reial de Catalunya, una sèrie de cantors que el fan sentir “com si es trobés a casa” ja que porta amb ells des de fa 30 anys, i això li permet “treure tot el profit a l’obra”.


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de